Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Септември, 2022 09:45 1 852 5

Американските инвеститори се готвят за сурова зима

  • wall street-
  • сащ-
  • фед-
  • компании

Много компании длъжници ще обявят фалит или ще разпродадат имуществото си

Американските инвеститори се готвят за сурова зима - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Федералният резерв (ФЕД) на САЩ не се справя с последствията от кризата, предизвикана от пандемията от коронавируса, което очевидно ще доведе до финансова криза, пише американският вестник New York Post. „Уолстрийт вероятно ще се сблъска с тежка зима, тъй като пазарите продължават да бъдат нестабилни и техните най-големи клиенти прекратяват дейността си“, се казва в статията.

Според автора на материала, обемът на традиционните IPO транзакции е спаднал драстично, а в големите инвестиционни компании ръководствата се готвят за съкращения. Много фирми длъжници ще обявят фалит или ще разпродадат имуществото си.

Още новини от Украйна

По-рано членът на Икономическия съвет на Белия дом и съветник на президента на САЩ Джаред Бърнстейн заяви, че американските власти все още имат много работа пред тях поради "неудобно високите" нива на инфлация. Годишната инфлация в страната през август се забави по-малко от очакваното - до 8,3%.

В началото на месец май ФЕД обяви постепенно намаляване на активите в баланса си за период от 3 месеца. Паралелно с това регулаторът вдигна няколко пъти основния лихвен процент. Тези стъпки бяха предприети в опит да се спре растящата инфлация и да се нормализира паричната политика, която пострада от въвеждането на антикризисни мерки по време на пандемията от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    А и все повече разплащания вече ЗАОБИКАЛЯТ зелените хартийки ‼️
  • 3 Хаха

    13 0 Отговор
    Е това беше ясно но на много евроатлантичета в България си мислят че всичко ще е розово. Не може тази печатница за пари последните две години и половина да не се стигне до тук и с тези санкции и война още повече. При нас още се бавят с вдигането на лихвите защото ги е страх от дефолт, но ако продължават така ще ни достигне другото което е още по страшно хипер инфлацията
  • 4 7357

    9 0 Отговор
    Правя консерви в буркани и се запасявам с храна. Нищо никой не може да каже как ще се случи, единствено става ясно на всички, че нещата не вървят на добре.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.