Last news in Fakti

23 Септември, 2022 19:07 2 435 10

Ключово споразумение между България и Саудитска Арабия

  • никола стоянов-
  • саудитска арабия-
  • българия

Търговско-икономическите отношения между двете страни имат традиционно добър характер

Ключово споразумение между България и Саудитска Арабия - 1
Снимка: Архив

Република България и Кралство Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите между двете държави. Това бе подчертано по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с Н.Пр. Халид Бин Камал Факих, посланик на арабската държава у нас. По време на дискусията двете страни обсъдиха бъдещо споразумение за насърчаване и взаимна защита на инвестициите, което ще създаде база за привличане на повече саудитски инвестиции у нас.

Търговско-икономическите отношения между двете страни имат традиционно добър характер като България отдава важно значение на възможностите за тяхното развитие. „Нашата страна желае да развива активно икономическите си отношения с Кралство Саудитска Арабия“, подчерта министър Никола Стоянов и представи сфери, в които български компании имат потенциал да увеличат експорта си към арабската държава.

В рамките на срещата министър Стоянов и Н.Пр. Халид Бин Камал Факих, разговаряха за организирането на предстоящата българо-саудитска Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество, както и за активизиране на контактите на фирмено равнище, организиране на бизнес-делегации и участие в панаири и изложения в двете страни.

Министър Стоянов поздрави Н. Пр. г-н Халид Бин Камал Факих за кандидатурата, за домакинството на Рияд на световното изложение Експо 2030 и пожела успех.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    9 1 Отговор
    Тия се подиграват или ще изнасяме оръжие,то друго няма...
  • 2 Кви инвестиции, кви 5 лв?

    9 2 Отговор
    Някой досега да е чувал за саудитска фирма в БГ? Няма и да чуете! Каквото и да ви говорят - става дума за петрол. Само че всеки петрол има два недостатъка - че не е руски и че е скъп. Освен руския, той е само скъп. Вече! Или поне за БГ е скъп.
    А какво можем да предложим ние, които внасяме дори картофи и лук, на арабските шейхове? Една гола вода! Минерална. На безценица...
  • 3 Сталин

    7 1 Отговор
    А ние какво ще инвестираме в Саудитска Арабия - тулупи??
  • 4 Красимир Петров

    4 1 Отговор
    Тиквата въртя саби там,а инвестиции в България О
  • 5 Малоумници на валст

    4 1 Отговор
    Нека позная. Ще изнасяме пясък и ще внасяме фурмни.
  • 6 Мерло

    5 1 Отговор
    Нямам доверие , че българските евроатлантици ще сключат сделка , която ще направи живота на обикновенните хора по-добър . От сделките се облагодетелстват само политици и техния кръг .
  • 7 Празни

    3 1 Отговор
    приказки от другарите , вземайки десетилетия българите за балъци !
  • 8 Хасковски каунь

    6 0 Отговор
    Ще ни дават газ и петрол, а ние в замяна свинско месо и пушена сланина.
  • 9 Лафонтен

    1 0 Отговор
    То от 12 лета изнасяме кюлчета и финикийски знаци в сакове и за камуфлаж пиленца и агънца срещу фурми.
  • 10 Койчо

    1 1 Отговор
    Минерална вода, пилешко, агнешко, шафран,ел.табла, акумулатори,оръжие.,..скоро и соларни панели,Ел автомобили и ел.камиони.
    Цигарите вече не вървят там. Спокойно можем да изнасяме за 3-5 милиарда долара. :)