Last news in Fakti

23 Септември, 2022 20:07 1 953 15

Едва 2000 лв. заплата вземат шефовете в ББР

  • ббр-
  • българска банка за развитие-
  • заплати-
  • директори

За този отчетен период за цялата календарна 2022 година до този момент отпуснатите нови кредити са 342 милиона лева

Едва 2000 лв. заплата вземат шефовете в ББР - 1
Снимка: БГНЕС

След анализите на работата на Българската банка за развитие (ББР), мога да кажа много малко положителни неща. Към този момент тази банка не работи добре, не работи ефективно и не се управлява ефективно. Има и големи пропуски. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

За този отчетен период за цялата календарна 2022 година до този момент отпуснатите нови кредити са 342 милиона лева, а към момента изпълнението е много слабо. Към края на август банката е подкрепила много малък брой клиенти с общи експозиции около 60 милиона лева. Къде са 60 милиона лева в края на август спрямо тези 342 милиона?

"Имаме много ясна визия за нещата. Първо изпратихме много конкретно послание към Надзорния съвет и към момента оценката, която поставихме, е слаб 2. Има трима експерта, които са много интелигентни, но резултатите са слаби и ние намалихме заплатите на всеки един до пет пъти - на 2000 лева. Ще предложим нови хора в надзора, които ще работят на същите намалени условия, но които ще дадат нужната стратегия и визия, за да може да работи по-добре банката като цяло", допълни Пулев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    19 3 Отговор
    Да бе, вярвам ви :)
  • 2 Е сега вече....

    26 2 Отговор
    Изпаднах в шок...разстроих се и се просълзих, как така ще намалявате заплатите на банкерите бре..ми те станаха социално слаби, гладни, голи и боси лу ще ходят, 2000лв пари ли са.
  • 3 САНДОКАН

    18 3 Отговор
    Ми що не ходят да копаят, с работа може и повече да изкарат
  • 4 yaйтнойз

    16 1 Отговор
    Ае ще смена некой за 3-4 месеца да си стъпи на краката. Ще зима 5 и малко ама ще треа и да поработва.
    Па аз ще се гърчим там кат съм прост.
  • 5 Анонимен

    19 4 Отговор
    2000 лева..това виц ли е или това е за пред хората а под масата за уреден кредит колко е на месец
  • 6 АБВ

    16 7 Отговор
    Прекалено много взимат .Трябва не повече 1000лв
  • 7 ъъъ

    20 2 Отговор
    банкер да каже колко взема? нема такова жУвотно!
    веж тоз ако е говорил с чистачка от банката .. може...
    но пак лъжат ... не казват за премийни и други доходи знайни и незнайни
  • 8 Нашийник

    6 2 Отговор
    Мога да им помогна финансово на кърлежите, закършили са го, гледам... То 2000 лв пари ли са?!
  • 9 Трак

    14 2 Отговор
    Аз съм съгласен и БЕЗ ПАРИ да работя в ББР . В Надзорния съвет за 6 месеца ще изкарам толкова оари от подкупи корупция и рушвети че ше си осигуря 10 поколения напред . КОЙ ТИ РАБОТИ В ДЪРЖАВНИ УЧРЕЖДЕНИЯ И АДМИНИСТРАЦИИ НА ЗАПЛАТА БЕ ПО-МИЯРИ . Вие хептем ЗС БА-ЛЪЦИ ни взехте . Все едно един министър или депутат да ти разчита на заплата . Това го вярват само най про-стите от населението . Всички са корумпирани и действат за десетки или стотици МИЛИОНИ а някои като мутрата за МИЛИАРДИ
  • 10 Тити

    4 2 Отговор
    А под масата още колко?
  • 11 От ББР

    5 2 Отговор
    Най-после се сетихте и за нас г-н Пулев.Чухте молбите ни да махнете Стамен Янев и бандата му в надзора,значи банката има шанс да оцелее.Молим Ви след смяната на надзора,новите да махнат и управителния съвет,защото са некомпетентни и събрани от кол и въже от безхаберника просто то Киро.
  • 12 Не се правете на умрели лисици

    0 0 Отговор
    Оооо,завалиите! А комисионните слагате ли в сметката? За един приятел питам такова....!!!
  • 13 Боев

    0 0 Отговор
    Тези некадърни личности нали са избрани от другите некадърници Петков и Василев??
  • 14 Гогов

    0 0 Отговор
    2000 по фиш. Ами в плик колко??
  • 15 __!__

    0 0 Отговор
    Утре ще отида да ги ожаля в църквата и да се помоля за тях,как ще живеят с тези пари леле леле леле и свещ ще запаля за тях.Да снимат фиша и да го публикуват да видим всички какво пише на него.Те такива се водят и на две три длъжности така че пак към 4 5 бона ще взимат.има едни баби и едни дядовци които живеят с 420 лева,има и едни деца до 18 години на тях им дават по 50 лева за цял месец.За тях всички какво да кажем.или като не са шефове кметове общински съветници,президенти депутати и там производните главни началници на общински и държавни администрации никой не ги брои за живи.на всички такова им пожелавам д няма храна на света и да се научат да ядът хартиите си.