Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 13:47 8 664 16

Нов завод край Пловдив ще осигури 1000 работни места

  • александър пулев-
  • велосипеди-
  • електрически велосипеди-
  • завод

На среща със собственика на производствената база на "Макском" Максим Митков бяха обсъдени бъдещите планове на предприятието

Нов завод край Пловдив ще осигури 1000 работни места - 1
Снимка: МИР

Нов завод за електрически велосипеди край Пловдив ще осигури нови 1000 работни места. Това стана известно по време на посещението на служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев във водещия производител на е-велосипеди, сертифициран с клас А за инвестиция, съобщиха от пресцентъра на министерството.

На среща със собственика на производствената база на "Макском" Максим Митков бяха обсъдени бъдещите планове на предприятието и изграждането на новия завод за е-велосипеди, който също ще бъде в Тракия икономическа зона край пловдивското село Радиново. Българската компания е сред най-големите производители на велосипеди в Европа с капацитет от над 400 000 бройки годишно.

Водещият български производител и австрийският гигант "Пиерер" заедно строят новата фабрика. Инвecтициятa e в paзмep нa 120 милиона лева и щe paзкpиe 1000 нoви paбoтни мecтa. По план новият завод трябва да е готов през втората половина на 2023 г., а производството да започне през 2024 г.

В средата на май тази година дружеството "Пиерер & Макском Мобилити" ООД получи сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции и Министерството на иновациите и растежа. С тази инвестиция страната ни излиза на челни места в Европа по производство на е-велосипеди.

"Предвидено е произведените е-велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства да са предназначени за продажби към световния пазар", обясниха от ръководството на "Макском".

"Сделката с "Пиерер" ни отличи като непрекъснато развиваща се компания. Отговаряме на нарастващото търсене и динамиката на пазара“, коментира Максим Митков и добави, че дори по време на ковид пандемията е запазил всичките си служители. По думите му се наблюдава все по-голям интерес към е-байкове на чуждите пазари. Министър Пулев поздрави мениджмънта на пловдивската компания, че са се утвърдили като европейски лидер в производството на велосипеди и не спират да развиват дейността си с иновативни решения, роботизация и въвеждане на най-нови технологични практики. На срещата присъства и Пламен Панчев, основател на "Тракия икономическа зона".

Припомняме, че във вторник, по време на посещението си в "Тракия икономическа зона", министър Пулев обяви, че и друга компания "Лидер 96" инвестира 50 милиона лева в нов завод за електрически велосипеди. Предвижда се разкриването на още 330 нови работни места.

По думите му в процес на сертифициране от Българската агенция за инвестиции в Пловдив и областта са четири инвестиционни проекта на обща стойност 42,5 милиона лева с потенциал да разкрият 224 нови работни места. Инвестициите са в производство, а компаниите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    45 4 Отговор
    Това е добре Заплатите пипнете малко и всичко е топ
  • 2 Балканче

    44 11 Отговор
    През соца почти всяко дете имаше колело "Балкан" - че, а другите "Школник" или триколесно. Сега ще сложат на колелото батерия(с 1000души) и вече е модерно. Да видим колко родители ще могат да го купят на децата си.

    Коментиран от #6, #10

  • 3 ТаУмВзе

    51 14 Отговор
    Роби за 900 кинта по 12 часа! Обаче на минималка и Без здравно.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 9 Отговор
    Това "чудо на техниката" какво ще се води ❓❗❓❗❓❗
    За ония дето дремКАТ питам ‼️
    Щото ако е с ДВИГАТЕЛ , следва да е ДВГ и да е с регистрация и свидетелство за право на управление ‼️
    Ако е ППС ( велосипед) следва ВСИЧКИ водачи навършили ДВАНАДЕСЕТ години да НЕ го управляват по ТРОТОАРА ‼️
    Ама у нас закона е врата у поле ......
  • 5 Фактъ

    39 5 Отговор
    А , заплати ще дават ли ?
  • 6 кукуруку

    22 38 Отговор

    До коментар #2 от "Балканче":

    Едно Балканче по време на тоталитаризма струваше колкото половин заплата,а и трябваше да чакаш с месеци да ти доставят,с доставките ставаха само лятото. Тоталитаризма си беше най лошото от историята ни

    Коментиран от #7, #9

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 6 Отговор

    До коментар #6 от "кукуруку":

    Опаааа, канарчета ли ловиш ❓❓❓
    Ред, записване, чакане .....
    "Алоу, Бай Митю съм , момче така ....

    Коментиран от #12

  • 8 Мамул

    45 5 Отговор
    Идват китайски части, сглобяват се в България и заминават за Европа като велосипеди. Каква е добавената стойност за България? Или по-просто казано, какво печели държавата и обществото с изключение на тези 1000 черноработника, работещи бедни?
  • 9 От сергията

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "кукуруку":

    Куйрука, плановата икономика пак предстои. Сегашната е пирамида, не расте ли, умира. Обаче пазарите и планетата са крайни, не се предвиждат пазари на Марс. И папагала говори, но само повторя каквото е чул.
  • 10 Македонец в космоса

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Балканче":

    Че тези колела да не са насочени към детския таргет. Колелата струват по 3000 -6000 и са хит в западна Европа
  • 11 Дааааааам

    34 3 Отговор
    Робски труд с ниско заплащане, данъци символични, а печалбата се изнася от страната. Това е поредния "стратегически инвеститор". Да чакаме следващата радостна вест, как ще отвори нови работни места и завода за електрически нокторезачки!
  • 12 кукуруку

    11 23 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Аз казвам как беше,а на теб какво са ти разправяли не ме интересува. Знам, че струваше половин заплата едно Балканче и само лятото доставяха някакви бройки. И наистина трябваше да си записан за да получиш.... Много добре си спомням и чаканията по опашките. Примерно само четвъртък имаше кисело мляко в бурканче. .... Какво да ти разправям..... Мизерия. Сега отивам в магазина, плащам - вземам.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Тоалетна хартия

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "кукуруку":

    Ай стига глупости...кисело мляко само един ден в седмицата !!!! Ако си от село, в магазина Ви не се е продавал никакви зеленчуци!!! Обран бустан си....Иначе фирмата за велосипеди е българска и предлага заплата НЕТО 1300-1500лв....

    Коментиран от #14

  • 14 кукуруку

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "Тоалетна хартия":

    Само за тоалетна хартия не се чакаше, имаше ги във всяка вестникарска будка, имаше богат избор,кеф ти работническо дело,кеф ти стършел, кеф ти поглед...
  • 15 Кукуригу

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "кукуруку":

    Кво вземаш бе банани ли.Наври си ги в ....
  • 16 мани мани

    6 0 Отговор
    мба, най-мно 100 раб. места на мижава заплатка и като се насложи текучеството на кадрите и затва слагат тия 1000 раб. места за 3 до 5год. само и само от общината да им дадат разрешение ... справка: язаки ... те така лъгаха за 500 раб. места и т.н. само и само да им се даде разрешение ... после за оправдание се казва, ами ето де осигурихме стотиците раб. места, но се слага и текучеството :) даже и пътя м/у два града им преправиха, за да им угодят бг продажниците ... мани!