1 Ноември, 2022 13:49 734 4

Морските къмпинги отчитат по-силен сезон от миналата година

  • къмпинги-
  • печалба

Данните са събрани чрез анкета сред членовете на асоциацията

Морските къмпинги отчитат по-силен сезон от миналата година - 1
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на къмпингите в България публикува вторите и финални за сезона данни за посещаемостта в местата предлагащи къмпинг настаняване в страната.

Морските къмпинги като цяло отчитат по-силен сезон от миналата година. Повечето собственици регистрират по-добри резултати през 2022 г., изразяващи се в повече туристи и по-високи приходи от нощувки.

При къмпингите във вътрешността на страната сезонът също приключва на ниво по-добро или сходно на това от 2021 г. Местата предлагащи къмпинг настаняване в тази зона от страната са повече на брой от морските и са много различни по вид, капацитет и локация. Част от тях се посещават предимно от чужди туристи, а други са предпочитани от много българи.

Данните на Асоциацията на къмпингите в България показват и интересна картина относно националността на туристите по къмпингите у нас. На морето основният контингент от почиващи на палатка, каравана и кемпер са българи. На второ място по брой се нареждат туристите от Германия. Топ 5 се допълва от къмпингуващи от Чехия, Румъния и Полша.

Националността на гостите по къмпингите във вътрешността на страната е по-шарена. На първо място по брой излизат германците. Българите по някои къмпинги са най-многобройни туристи, но на други са едва на четвърто и дори пето място. Пътуващите туристи от Нидерландия се нареждат сред най-многобройните. Другите най-чести посетители на родните ни къмпинги във вътрешността на страната тази година са гражданите на Белгия, Румъния, Франция, Великобритания, Италия.

Миналата 2021-ва година беше рекордна по брой туристи за много от къмпингите в България. Преди началото на активния сезон съществуваха известни притеснения за настоящата година, заради несигурността, която войната в Украйна породи и високите цени на горивата. Но резултатите на къмпингите през този сезон развенчаха опасенията.

Данните са събрани чрез анкета сред членовете на асоциацията - собственици и управители на места предлагащи къмпинг настаняване.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всъщност

    6 0 Отговор
    кои "изкупиха" крайморските къмпинги ?
  • 2 Теле

    1 1 Отговор
    Ами българин, палатка, и множество женски укри
  • 3 Емиии

    3 0 Отговор
    Ок, aмa вг къмпинг=мизерия.
  • 4 сила

    3 0 Отговор
    и кво прйме са с бетонните квартали по плажовете.....ще ги взривяват ли