Last news in Fakti

26 Юли, 2013 15:19 1 597 3

Милионерите в САЩ не се чувстват богати

  • милионер-
  • сащ-
  • анкета-
  • ubs

Да притежаваш милиони долари в САЩ вече не е достатъчно, за да се чувстваш богат. Анкета проведена от Обединената банка на Швейцария (UBS) сред милионери в САЩ показва, че 72% от тях се причисляват към средната класа. Малко по-нагоре в йерархията се поставят хората, чийто авоари надвишават 5 млн. USD, въпреки че 40% от притежаващите подобна сума се съмняват с своето материално благополучие.

Допитването на UBS, проведено сред инвеститори, показва, че бизнесмените се чувстват богати, когато активите им надвишат 5 млн. USD. Мнението на респондентите е, че именно тази сума им дава възможност да не се ограничават в желанията си.

„Ако в момента на излизане в пенсия разполагате с 1 млн. USD и се отнасяте отговорно към своето здравословно състояние, то вие веднага ще вложите 220 000 USD за медицински разходи. Така на практика ви остават 780 000 USD. Ако следвате класическия пример да харчите по 4% от тази сума, то годишно това прави 31 200 USD (или сте осигурен за 25 години). Ще се чувствате добре, но няма да може да си позволявате разточителство”, обясняват от консултантската компания Market Watch. „За да може да живеете в охолство са ви необходими над 5 млн. USD” са изчислили от Market Watch. Необходимо е поне 20% от активите да са кеш. Това не означава, че богаташите ги харчат само за себе си. Анкетата показва, че четири от пет милионери издържат родителите си, децата си и дори внуците си. Повече от половината от богаташите дават на своите близки „джобни”, 42% плащат висшето образование на децата си, 20% помагат на роднини да изплатят кредитите си, а 18% им купуват жилища или реализират скъпи покупки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йордан Славов

    0 0 Отговор
    Горките изгърбени, изпотени и мазолести среднокласни хорица
  • 2 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    Да дойдат и да видят как живеем ние свръхбогатите българи.
  • 3 Светлин Карагеоргиев

    0 0 Отговор
    Баба би казала: Чумичката да ги тръшни, след това да се изплюе, но ще е малко и невинно изказване от нейна страна, спрямо тези хора. Замислете се! Кой човек е милионер, без да прикрива данъци или да няма криминално минало или нелегален бизнес?