Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 13:09 1 052 6

Делегация на МВФ идва в България

  • мвф-
  • мисия-
  • българия

Aктуализира прогнозите за страната

Очаква се представители на Международния валутен фонд (МВФ) да посетят българската столица София през идната седмица, за да оценят последните макроикономически развития и да актуализират прогнозите на институцията за България. Това е съобщил Джеф Готлиб, старши регионален представител на Фонда за Централна, Източна и Югоизточна Европа, се посочва в прессъобщение от българското представителство на МВФ, посочва БТА.

„Имам удоволствието да съобщя, че посещение на служители на МВФ, ръководено от г-н Жан-Франсоа Дофен, ще се проведе в София през периода 30 ноември – 6 декември 2022 г.“, е посочил Готлиб.

По негови думи по време на посещението служителите на МВФ освен, че ще направят оценка на макроикономическото развитие на страната ни, ще актуализират прогнозите на МВФ за България. Фокусът на дискусиите ще включва последиците от войната на Русия в Украйна и подходящите фискални и енергийни политики за запазване на макроикономическата стабилност.

Екипът ще проведе срещи с представители на Министерството на финансите, Българската народна банка и други държавни агенции, както и с представители на частния сектор и неправителствени организации.

Международният валутен фонд (МВФ) е международна организация, чиято основна цел е да осигури стабилността на международната парична система. МВФ насърчава световното парично сътрудничество, улеснява международната търговия, създава условия за висока заетост и устойчив икономически растеж, спомага за намаляване на бедността в световен мащаб. Към м. май 2022 г. в МВФ членуват 190 държави. Председател на Международния Валутен Фонд е българката Кристалина Георгиева.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще получат

    5 3 Отговор
    шок !
  • 2 Ааа..

    11 1 Отговор
    Плантатор Колония наглежда,бг народна песен..
  • 3 кленя

    10 0 Отговор
    тия ша идват с лупите да дирят наноикономиката ни
  • 4 Оги

    5 0 Отговор
    Ще има ядене, пиене и избрани миски, а на Ганьо дупе д му е яко.
  • 5 Поробители

    8 1 Отговор
    на цели народи, да пукнат всичките дано.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор
    На коя държава МВФ е оказал помощ и това реално е помогнало на народа там 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔