Last news in Fakti

24 Декември, 2022 05:48 3 046 11

Любослав Костов: Очевидно бизнесът печели доста повече от нормалното

  • бизнес-
  • печалби-
  • данъци-
  • кнсб-
  • любослав костов

Приходите нарастват над очакваното, заяви икономистът от КНСБ

Любослав Костов: Очевидно бизнесът печели доста повече от нормалното - 1
Снимка: БГНЕС

Ръстът на минималната работна заплата на 780 лв. както се предлага, към този, който е в момента – 710 лв., е около 10% - 9,9%, не 20%.

Това заяви икономистът на КНСБ Любослав Костов пред bTV, цитиран от агенция Фокус.

"Директивата ще бъде обект на дискусия между социалните партньори в рамките на различните работни групи и там има един куп индикатори. Тя е и за насърчаване на колективните договори, така че трябва да се вземе предвид и издръжката на живота, да се мери адекватност на тази минимална заплата. Ние в момента не транспонираме директивата. Това, което искахме цяла есен, е хората да бъдат компенсирани за загубата на покупателна способност, отчитайки комулативната инфлация, която е над 17%. След което направихме стъпка встрани и казахме – нека не бъде комулативна, а средногодишната инфлация. И в крайна сметка се получава така, че нито едната, нито другата е компенсирана“, каза Любослав Костов.

Според него приходите нарастват доста повече, отколкото се е очаквало.

"И пак ще има една по-строга фискална консолидация и ако погледнете ръстът на данък печалба – той нараства. Очевидно бизнесът печели доста повече от нормалната си печалба и може да си позволи такъв ръст на минималната заплата“, допълни икономистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    14 4 Отговор
    А кое е "нормалното" в печалбата и кво значи "доста повече" от него?
  • 2 Гринго

    27 0 Отговор
    Печелят всички на гърба на обикновения данъкоплатец, дори и политици, вижте само колко време ни занимавам с глупости, без да са решили и направили нещо съществено за народа.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 5 Отговор
    780-710=70:780=0,08,974по 100=8,974%.....ОТДЕ ГИ НАМИРАТЕ ТАКИВА МАТЕМАТИЦИ ПА И С ТИТЛИ ПО ИКОНОМИКА...........Как ще печели частника толкова ,канто има вилица на врата и е винаги наведен,бе ид...ти неграмотни!!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    За една година Увеличението ще е 780-650=130:780=0,166666по 100=16,6666% Тия и двамцата са хваниединия и удари другия !От ид...от нагоре са!!Тоя с очилцата цял живот е комунага и комсомолец.Тоя е новия бизнесмен от орбита на дс.Това са им кадрите.Докарахте ме да си говоря само с кучета,котки и гълъби да си говоря,ид...ти!
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 0 Отговор
    Сега неграмотни финансово и немислещи разбрахте ли,че всъщност тези от ....служебното ви правителство смятат ТОчно ,а не като тези двамата ,или още да обяснявам.Според правителството на службата инфлацията на годишна база е 16,9% ,а те са увеличили минималната с 16,66%.Амаа сте тъпи!!!Не е случайно,че по един час вървят реклами за хазартни къщи!!!
  • 6 Красимир Петров

    17 2 Отговор
    Вече 2 години държавата налива милиони в бизнеса,а Българският народ мизерства.

    Коментиран от #7

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Красимир Петров":

    Налива....ама в кой бизнес.......... ,ако се дадат парите в Дребният бизнес само тогава ще се усети и от работника,това не си домислил.......Когато се дават парите само в едрия бизнес те остават в БЮРОклатите ,....!Колкотодо Народ????????Щое то???????Дефинирай ,го!
  • 8 9999

    8 1 Отговор
    Трябва да се забрани на хора дето доеи кенеф не са управлявали в живота си да дават идеи и акъл на бизнеса. Дори да се изказват не трябва
  • 9 МЪДЕСТ

    4 0 Отговор
    Простичко... Чичо Бизнес трябва да плати на бай Работник толкова, че да може последния да си купи произведеното от него...иначе чичо фалира. Да, ама не, защото чичо Бизнес си има леля Банка която да му бута гювеч и двамцата заедно притискат дядо Правителство.... да тегли заеми за да ги дава за социални мероприятия, и нови заеми заради лихвите, И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА... В „ДЕБЕЛИТЕ КНИГИ“ това се нарича „Срастване на производствения и банков капитал...“
  • 10 __!__

    3 2 Отговор
    Само едни от най големите измамници Счетоводителите знаят какво печели бизнеса.
  • 11 Енгелс

    2 0 Отговор
    Разбира се. Вижте им само луксозните автопаркове, частните самолети, яхти , дворци с няколко басейна и десетина тоалетни. Това с пари става, с много пари за сметка експлоатацията на Народа.