Last news in Fakti

11 Януари, 2023 16:52 1 035 6

„Булгаргаз” предлага близо 25% по-ниска цена на газа за февруари

  • булгаргаз-
  • природен газ-
  • цена

КЕВР трябва да вземе решение

„Булгаргаз” предлага близо 25% по-ниска цена на газа за февруари - 1
Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз” внесе в КЕВР заявление за утвърждаване на цена на природния газ за м. февруари 2023 г.

Цената, в размер на 135,38 лв./MWh или 69,22 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), e образувана в съответствие с чл. 17 от Наредба № 2 от 19.03.2013 г. за регулиране на цените на природния газ.

Предложената от „Булгаргаз“ ЕАД цена е с 24.51% по-ниска от утвърдената регулирана цена за м. януари 2023 г., предава Нова телевизия.

Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за м. февруари 2023 г. ще бъде депозирано в КЕВР на 01.02.2023 г., отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 31.01.2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАНЧО

    7 4 Отговор
    Добре, че боко свали горивата на левче, а сега и газа. Този магьосник е извънземен.

    Коментиран от #3

  • 2 Калпазанин

    6 2 Отговор
    А "булгар" газ предлага ли олио и хляб да станат пак по левче

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дъртия

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Калпазанин":

    Предлагат и такива като вас да ги дондурят.
  • 5 Съдията Дред

    6 0 Отговор
    Майка ми се топли на газ, 500 лева сметка за декември, за януари цената е 35 % отгоре, значи с по студения месец поне 700 лева. Февруари с намалението минимум 500. Щото напълниха Чирен с възможно най скъпия газ. И на мене се пада честта да не плащам, за да не стои майка ми на студено. С риск да ме изтрият - вашта мммм също.

    Коментиран от #6

  • 6 САЩ

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Съдията Дред":

    Не отчиташ един изключително сериозен факт. Тази газ е демократична! Плащайки я, ти НЕ подпомагаш терористичната държава Русия. А това е безценно! Така че - бъди щастлив :) Какво означава стотина лв. по-голяма сметка, при условие, че подкрепяш евроатлантическите ценности?