Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 15:05 758 2

Ключов петролопровод възобнови работа след опустошителното земетресение

  • турция-
  • земетресение-
  • петролопровод

Терминал Джейхан се намира в южната провинция Адана

Ключов петролопровод възобнови работа след опустошителното земетресение - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турция реши да отвори отново нефтения терминал Джейхан в южната провинция Адана, съобщи агенция Bloomberg, позовавайки се на неназован турски служител. Според него в близко бъдеще терминалът ще започне да приема и изпраща нефт.

В понеделник турската държавна компания Botas затвори терминала като предпазна мярка след първото от двете големи земетресения.

Земетресение с магнитуд 7,7 удари провинция Кахраманмараш в югоизточна Турция на 6 февруари. Трусове, последвани от почти 150 вторични труса, бяха усетени в 10 провинции на страната, както и в близки щати, включително Сирия. След известно време е регистриран нов мощен удар на стихията. По последни данни в Турция са загинали над 3300 души, ранените са над 20 000. По данни на сирийското министерство на здравеопазването жертви на стихията са станали 812 души, над 1400 са ранени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дхиш

    0 0 Отговор
    Отново ще приема и изпраща нефт!?!?
  • 2 некой си

    0 0 Отговор
    Май от цялата работа се оказва ,че америте подръпнаха ушенцето на съседите чрез разклащането което им спретнаха. Не напразно позицията на външно министерство на Турция беше ,че не приемат съболезнованията за жертвите и разрушенията от страна на америте.