22 Февруари, 2023 12:30 6 114

Международна търговия в 28 държави в Европа с NEXT BASKET

  • next basket

Най-новата платформа за изграждане на онлайн магазини ще стимулира бизнесите да реализират трансгранични продажби чрез готов процес

Международна търговия в 28 държави в Европа с NEXT BASKET - 1

Когато става въпрос за разрастване в международен план, пред бизнеса се изправят серия от предизвикателства.

Доставката, логистиката, езиковите бариери и обработката на плащанията са само малка част от пречките, пред които са изправени компаниите. Целта на платформата NEXT BASKET е именно да предложи готово решение за целия процес, така че бизнесът да може бързо и лесно да преодолее затрудненията и да разшири дейността си в трансграничната търговия.

В редовете по-долу разказваме как NEXT BASKET създава един изцяло нов път към европейския пазар - бързо, интелигентно, лесно и бюджетно.

Международни доставки и логистика

Едни от най-големите предизвикателства при международните продажби са именно доставката и логистиката.

Партньорите на NEXT BASKET ще се възползват от осигурен достъп до мрежа от лицензирани фирми за куриерска доставка до 28 европейски страни. Това означава, че търговците ще могат да доставят до множество държави само с една платформа, спестявайки време, усилия и пари.

Понастоящем държавите с осигурена доставка от платформата са България, Румъния, Гърция, Кипър, Сърбия, Македония, Унгария, Словения, Чехия, Словакия, Хърватия, Полша, Англия, Малта, Австрия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Белгия, Люксембург, Швеция, Норвегия, Холандия, Дания , Литва, Естония и Латвия.

Освен доставката, NEXT BASKET също така ще предлага автоматизиран превод на онлайн магазина на множество езици и допълнителни услуги за кол центъра за всяка целева държава.

Безпроблемна обработка на плащанията

Друга пречка, с която се сблъскват компаниите преди да стартират международни продажби, е обработката на плащанията.

С NEXT BASKET фирмите ще могат да приемат плащания в множество валути, като превалутирането ще се случва автоматично според курса на съответната валута за деня. Сред функционалностите на платформата откриваме също обработка на всички подробности за транзакциите, включително изготвяне на справки, отчети и анализи.

Не на последно място, екипът на нидерландската компания ще предлага и специализирани счетоводни услуги за онлайн търговци, съобразени с изискванията на местното и европейското законодателство.

Експертни насоки и подкрепа

Глобалното разширяване на бизнеса може да се превърне обезсърчаваща задача тогава, когато в екипа липсват нужният опит и експертиза.

Решението на NEXT BASKET елиминира нуждите от нови департаменти и скъпоструващо обучение на кадри. Вместо това, платформата предлага списък с 112 платени и безплатни услуги, от които всеки партньор може да избира според приоритетите и потребностите си.

Партньорите в мрежата на платформата ще имат достъп до богат набор от ресурси, включително съвети за маркетинг и продажби, най-добри практики за електронна търговия, SEO и др.

Така търговците ще могат да се съсредоточат върху разрастването на бизнеса си, без да инвестират в нови технологии, логистика, допълнителни екипи или нови отдели.

Анализи, справки и отчети в реално време

За да останат конкурентоспособни на европейския пазар за електронна търговия, компаниите се нуждаят от достъп до ясни данни в реално време.

За тази цел, NEXT BASKET осигурява готова за използване ERP и складова програма, в които продажбите от всички физически и онлайн магазини стават лесно проследими. Освен това партньорите могат да използват вградените възможности за визуализация на данни, сегментиране на продуктови групи и анализ на представянето на бизнеса по геолокации.

Или иначе казано - международната търговия в платформата може да се базира на реални данни, създаващи информирани и правилни бизнес решения.

Очакваме първата работеща версия на NEXT BASKET едва след няколко месеца, а дотогава продължаваме да следим новини за най-вълнуващия технологичен стартъп в полето на дигиталната търговия.Свързани новини