Last news in Fakti

21 Март, 2023 13:37 1 827 1

„Изкуственият интелект: бъдещето на бизнеса е тук“ е първото събитие от Business Tree на БАСКОМ

  • business tree-
  • баском-
  • дигитализация

Eдин от най-влиятелните международни експерти в прилагането на изкуствен интелект - българинът д-р Артур Кордон - ще вземе участие в дискусията

„Изкуственият интелект: бъдещето на бизнеса е тук“ е първото събитие от Business Tree на БАСКОМ - 1

Изкуственият интелект - ускорител или разрушител на бизнеса? Предприемачеството в условията на експоненциално развитие на изкуствен интелект. Какво се променя в креативните индустрии и визуалните изкуства? Работните места – не заплашени, а провокирани от новата реалност. Киберсигурността и регулациите в сферата. Това са само част от темите, които ще дискутират собствениците и изпълнителни директори на компаниите-членове на БАСКОМ по време на форума „Изкуственият интелект: бъдещето на бизнеса е тук“. Той е първото събитие от поредицата на БАСКОМ Business Tree, която е насочена към споделяне не бизнес опит от дигиталната сфера. Събитието ще се състои на 3 април 2023 г. от 18.00 ч. в зала The Venue – Инкубатор в София Тех Парк.

Основен участник в дискусията ще бъде един от най-влиятелните международни експерти в прилагането на изкуствен интелект - българинът д-р Артур Кордон. Неговата компания Кордон Консълтинг, базирана във Форт Лодърдейл, Флорида, консултира компании от САЩ, Япония, Южна Корея, Германия и Белгия в интегрирането на изкуствения интелект в техните организации и обучава специалистите им. В дискусията ще се включат още Мони Дочев, съосновател и технологичен директор на Imperia Online. Компанията е европейски лидер в разработката на видео игри и вече прилага изкуствен интелект в софтуерните и графичните си разработки. Георги Шарков, един от най-авторитетните експерти по киберсигурност в България, член на Консултативния съвет на БАСКОМ и ръководител на Лабораторията по киберсигурност към София Тех Парк ще бъде също сред участниците в дискусията. Райчо Райчев, основател на EnduroSat и Виктор Данчев, технологичен директор на компанията ще засегнат темата за machine learning в орбита и приложението на изкуствения интелект в космически мисии. Марина Шидероф, основател и управител на Fram Creative Solutions, ще сподели как креативната индустрия и дигиталният дизайн се променят и какви са възможностите, които изкуственият интелект предлага за създаване на дигитални изживявания, визуално съдържание и текст.

„Докато обмисляхме други сфери за първи фокус на инициативата Business Tree, се случи този необратим бум на Изкуствения интелект за масова употреба. Очевидно е, че вече не само софтуерните компании, но и всички други ще трябва да трансферират процесите и бизнес моделите си така, че те да са адекватни на новата реалност на изкуствения интелект. И това ни накара да споделим опита си, защото в българските софтуерни компании вече не просто има такъв, но има и конкретни резултати“, казва Марина Шидеров, член на УС на БАСКОМ и инициатор на Business Tree.

Според д-р Артур Кордон ChatGPT показа на милиони, че изкуственият интелект излезе от „бутилката“ на научните лаборатории и масово навлиза в индустрията, бизнеса и обществения живот. В Business Treе той ще акцентира върху необходимостта от бързо и ускорено внедряване на изкуствения интелект в бизнеса на базата на практически опит от няколко американски компании.

„Засега бизнесът в България бавно, но сигурно осъзнава конкурентните предимства, от които може да се възползва в резултат на прилагането на изкуствен интелект. Целта ни е да ускорим максимално този процес, защото в момента изкуственият интелект поставя както компаниите, така и световната икономика на съвсем нова писта. Ако не осъзнаем тази фундаментална промяна много бързо, има опасност не само да не сме на старта, но и да останем извън пистата“, казва председателят на УС на БАСКОМ и председател на Българска асоциация иновативни технологии (БРАИТ) Доброслав Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    1 1 Отговор
    Що ли си мисля, че на бизнеса изобщо няма да му хареса видимата ръка на ИИ…