Last news in Fakti

25 Март, 2023 06:36 831 3

Владимир Иванов: Репутационният риск е по-голям при криене

  • владимир иванов-
  • търговски вериги-
  • цени

Големите вериги доброволно ще споделят информация за цените, заяви председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

Владимир Иванов: Репутационният риск е по-голям при криене - 1
Снимка: NOVA

„Колкото е по-информиран пазара, колкото е по-информирано взаимодействието между търсене и предлагане, толкова по-конкурентен пазар ще видим и по-адекватни действия от страна и на потребителите, и на търговците”. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA“ Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Повод за гостуването му е създадения сайт от служебното правителство. На него ще бъдат сравнявани цените на основни хранителни стоки в страната и с очакване да бъде обнародвано на колко се продават някои основни храни от 7 европейски страни.

Иванов обясни, че очакват големите вериги доброволно да предоставят информация. „Ако имат желание, ще дават. Репутационният риск за това да се криеш и да не участваш в системата, е повече”, каза Иванов.

По думите му този сайт е начало на единна информационна система за ценова информация.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 г e й вълшебен

    4 0 Отговор
    какъв е тоя сладкодумен празнословец? на издръжка в бюджетната сфера ли е?
  • 2 Гений

    3 0 Отговор
    Предлагам, го за нобелова награда в сферата на търговията. Накрая ще се окаже, че за платфорамата е платена крупна сума, която е опапана от такива като този глашатай на популизма! Такава платформа, е толкова безсмислена, че трудно може да се намери по-лоша идея от нея.
  • 3 ндк

    0 0 Отговор
    тоя селяк така и не го разбрахме от коя партия е то не беше с БСП, НДСВ, ГЕРБ служебен председател ли е къв е...