Last news in Fakti

17 Април, 2023 11:06 1 790 7

Борислав Петков: Нужна ни е партия от реални земеделци, а не хора в костюми

  • земеделие-
  • проблеми-
  • закон

Партиите не са дали идеи и предложения за решаване на проблемите в сектора

Борислав Петков: Нужна ни е партия от реални земеделци, а не хора в костюми - 1
Снимка: БГНЕС

"Дори студентите имат 2 поправителни изпита и една ликвидация. Вече 5-и избор едва ли има какво да очакваме от този "политически елит", с който разполагаме. Поне аз не виждам в близко бъдеще да има някаква промяна". Това заяви земеделският производител Борислав Петков, цитиран от БНР.

В социалните мрежи той отправи апел към земеделските производители да си направят партия: "Призивът не е от вчера или онзи ден. Това е в резултат на всичко, което се случва, особено в сектор "Земеделие" – това нехайство и тази безотговорност, която цари там. Това ме провокира. Разговорите, които водим помежду си, ме навежда на тази мисъл, че това е единственият път, по който наистина може земеделското съсловие да има представителство в парламента в България".

По думите му е много важно учредителите и членовете на тази партия да бъдат реалните земеделски производители, а не хора, облечени в добри костюми. Според него е необходимо идеята да узрее във всеки.

"Зад нас стоят бизнеси, работа. Това трябва да бъде загърбено и да се отдадеш изцяло на подобно нещо. Не е лесно да бъде направено. Мисля, че сме длъжни, за да бъдат решени определени проблеми, да се отиде в тази посока. Това е пътят и посоката, за съжаление. Друг начин нямаме, за да въздействаме на властта. Бавно, постепенно и системно работейки в тази посока, ще постигнем резултата, за който сме тръгнали", коментира Петков в интервю за предаването "Преди всички". Според него земеделското съсловие не е представено и добре защитено в парламента.

Той подчерта, че не е чул от партиите идеи и предложения за решаване на проблемите в сектора.

"32-33 години сме били свидетели на различно жонглиране с думата "земеделие", отрасли и т.н. в политическите речи. В крайна сметка до къде сме – 70-80% внос на стоки, които ние самите можем да произвеждаме. Земеделският производител е поставен в ъгъла".

Борислав Петков бе категоричен, че България е трябвало да вземе решение за спиране на вноса на украинско зърно още при първите протести на земеделските производители. Трябваше да е взето това решение още по време на жътвената кампания, смята той.
"В никакъв случай не искаме да не спазваме Регламента на ЕС. Напротив – наистина това да бъде транзитен коридор и тази пшеница или слънчоглед, който ако остава в България – да му бъде налагана такса".

Какво чакаме още, попита Петков. Според него такива решения трябва да се вземат веднага, за да няма негативно влияние в определени сектори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зърнарите са алчни.

    9 3 Отговор
    Направи си бе ...., Ще имат под 0.3% с все корпоративен вот. Земеделците да се преориентират в производство на плодове и зеленчуци. Зърнари само сте може да е лесно, но не сте конкурентни.
  • 2 огладняла мозерката е в ппдб+ без костюм

    7 0 Отговор
    тя не става ли?
  • 3 ИСТИНА Е

    11 0 Отговор
    Банда тюмбели които са подставени лица нависшата политическата мафия са обсебили 90% от милиардите давани от ЕС.
  • 4 Дрън дрън та пляс

    3 7 Отговор
    Само това остана, земеделци в парламента, не стига че имаме тикви и друга бустанска продукция вътре
  • 5 сантос

    5 1 Отговор
    Къде бяхте 12 г. и защо гласа ви не се чу през това време пред главния земеделец на републиката и строител на пътища и магистрали другаря Борисов? Срещу няколко пачки от ваша страна щеше и вълка да е сит и агнето цяло. Баце тъй работи.
  • 6 Лесово

    0 1 Отговор
    Боже боже , измамник....
  • 7 Гечето

    1 1 Отговор
    Зърнарите да ни рИвЪт.Знаем ВА.