25 Септември, 2013 17:01 1 430 0

Правим зимен туризъм по френски тертип

  • зимен туризъм-
  • френски-
  • тертип-
  • бранимир ботев-
  • силвия пинел

Потокът от туристи между Франция и България бележи ръст през 2013 година

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката, с ресор туризъм, Бранимир Ботев заедно с министъра на туризма, търговията и занаятите на Франция Силвия Пинел обсъдиха възможността България да използва френския опит по отношение на изграждане на дългосрочна стратегия за развитие на туризма, особено при изграждане и управление на зимните курорти и ски туризма.

Ботев взе участие в  35-то издание на международния туристически салон Top Resa в Париж.

Дискутирана беше и идеята за създаване на френско-българско училище за подготовка на кадри в областта на туризма. По време на срещата Силвия Пинел прие покана от името на министър Драгомир Стойнев да посети България.

Френският министър на туризма, търговията и занаятите посети българския щанд на изложението и разговаря с представителите на туристически фирми. Силвия Пинел получи като подарък традиционна българска ръчно рисувана керамика и шал от естествена коприна. 

Според заместник-министър Ботев, има още много неизползвани възможности в двустранното ни икономическо и търговско сътрудничество с оглед потенциала на Франция и възможностите за инвестиции, които страната ни предоставя, за което и двете срани трябва да положат необходимите усилия и да набележат конкретни проекти.

Потокът от туристи между Франция и България бележи ръст през 2013 година. Близо 70 хиляди французи са посетили нашата страна през първото полугодие и почти същия брой българи са пътували до Франция. Очакванията са за допълнителен ръст до края на годината заради все по-големия интерес на френските туристи към зимните ни ски курорти и главно към Банско.

Общо френските инвестиции в България са в размер на 1,5 милиарда евро.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА