Last news in Fakti

24 Април, 2023 10:14 646 6

Национална икономика на няколко скорости

  • икономика-
  • българия-
  • мерки

Съветът беше създаден в началото на тази година

Национална икономика на няколко скорости - 1
Снимка: БГНЕС

Професор Пламен Ненов, главен секретар на създадения от вицепремиера Атанас Пеканов Съвет за икономически анализи, ще представи в Министерския съвет първото изследване за динамиката на регионалните икономически неравенства в България през XXI век.

Професор Ненов е автор на първата публикация на това изследване.

Националната икономика е на две и дори три скорости – това е изводът от изследването за регионалните икономики у нас, направено от професор Пламен Ненов. Според изводите в изследването силно разнородната икономика прави наложително "регионализирането на икономическата политика в България чрез прилагането на специфични и целеви регионални икономически политики".

Съветът беше създаден в началото на тази година, а според основателя му Атанас Пеканов така се следват "най-добрите практики от други страни".

Неговата цел е да изготвя независими анализи и становища по отделни въпроси относно състоянието на българската икономика, предизвикателствата и рисковете пред нея, както и възможни политики и препоръки за решаването им.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шумкарският

    7 0 Отговор
    внук и потомствен хрантутник на държавна ясла , да спре да пилее парите на българските граждани за безумия и ненужни "съвети" и харчове излишни !

    Коментиран от #4

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    Какви скорстИ, тя скоростта вече 33 години е само ЕДНА и то задна ‼️
  • 3 Хихихи..

    6 0 Отговор
    Кола няма,той скоростите търси..
  • 4 Стига бе,зомби

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Шумкарският":

    34 години все с "шумкарите" се оправдавате,заспали некадърници!

    Коментиран от #6

  • 5 тикви продажни

    2 0 Отговор
    Пийте си хапчетата господа - национална икономика-на кого, на лизаното момченце с лекарствата или на аверите му - крадците!
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стига бе,зомби":

    Ами все такива излизат
    " да ни водят към -светлото бъдеще и в името на народа " ❗