Last news in Fakti

9 Октомври, 2013 10:30 1 142 2

Изчерпан е ресурсът за ново намаляване на тока

  • явор куюмджиев-
  • енергетика-
  • ток

Явор Куюмджиев: Не трябва да забравяме, че първият ден на НС беше посветен на енергетиката

Изчерпан е ресурсът за ново намаляване на тока - 1
Снимка Архив БГНЕС

„Ново намаление на цената на тока трябва да се направи много внимателно, но смятам, че това е много труден процес. Изчерпали сме голяма част от ресурса за ново намаление”. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Явор Куюмджиев.

„Не трябва да забравяме, че първият ден на Народното събрание беше посветен на енергетиката. Ние не само не позволихме да се вдигне цената с 40%, а и успяхме да я намалим с около 5 лева на абонат", каза още той като добави, че оттук нататък няма притеснение за цената на тока през следващата година.

По този начин домакинствата пестят по повече от 20 лева от сметките си електричество при сметка от средно 100 лева – като се вземат предвид, от една страна, възможността за поскъпване и от друга - реалното намаление на тока, обясни той.

Той направи този коментар по повод последните предложения за сектора. Според него облагането на производството на ток от фотоволтаични централи с 30% няма да намали цената на тока и той не би подкрепил предложението на Българския енергиен холдинт (БЕХ).

„Важното обаче е, че ще има обсъждане по темата”, заяви Куюмджиев.

Куюмджиев съобщи, че днес в комисия ще се гледа мярката да не се спира токът при една неплатена сметка, както и предложението да няма такса повторно включване. "Ние направихме нещо много полезно за потребителите, а именно - да се регулира много внимателно на кого се спира токът, въвежда се праг на условията, при които това може да стане”, заяви той.

Попитан ще гласува ли против обща сметка за парно за един блок, депутатът отговори, че ще гласува против.

Относно протестите и решението на Конституционния съд за Делян Пеевски Куюмджиев коментира, че всеки има право да протестира, но не би трябвало да се пречи на депутатите да се придвижват и да си вършат работата.

"Никой няма право да ограничава свободата на други граждани, както правят протестиращите", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 0 Отговор
    ами след като властта толерира дружества като чез,ивиен,еон и разни други там няма да стане даже щесе овеличи цената на тока време да изгоним от България такива мошеници
    Бойкот от всякъде и протести но не за сваляне на правителството или в негова подкрепа протести за заплати за по-ниски цени за всичко което ни интересува и засяга всички без значение
  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Честно казано се изчерпа и ресурса с нервите на хората.До кога ,ще ги търпим тези чуждоземци не знам ,но в скоро време ,ще усетят тежеста на народното нрдоволство.Продават ни некачествен ток на някакви луди завишени цени а правителството си трае.