Last news in Fakti

6 Ноември, 2013 11:46 7 305 0

Петър Стоянович уволни директорите на НДК

  • ндк-
  • директори-
  • петър стоянович-
  • финансова ревизия-
  • пени раева

Новият борд включва само жени начело с Пени Раева

Петър Стоянович уволни директорите на НДК - 1
Новият изпълнителен директор на НДК Пени Раева

Целият Борд на директорите на НДК е сменен със заповед на министъра на културата д-р Петър Стоянович, а първата задача на новото ръководство ще бъде пълна финансова ревизия, потвърдиха за Факти.бг от пресцентъра на Министерството на културата и увериха, че до няколко часа съобщението ще се появи на сайта на ведомството. Самият министър Стоянович в момента е на съвещание в Министерски съвет, но по-рано тази сутрин той заяви пред БНР:

Там е имало през годините едно натрупване на сериозни и даже бих казал плашещи разходи, които поставиха и мен, моето министерство, и българската държава пред доста сериозни проблеми от гледна точка на задълженията. Става въпрос за много милиони левове. Те не са от една-две години, това се натрупва през годините. Мисля, че първата задача на новия борд е да направи пълна финансова ревизия. Ще се съобразя с мнението на тези органи в българската държава. След това трябва да се направи много сериозен преглед на творческата дейност на НДК“.

Както в. „24 часа“ съобщи пръв, заповедта за освобождаването на досегашния Съвет на директорите на НДК - Тодор Влайчев, Ивайло Георгиев, Стоян Стоянов, Радка Петрова и Митко Тодоров, е с дата 4 ноември. Договорите, сключени с тях за възлагане управлението на държавното акционерно дружество, се прекратяват. Всеки от освободените ще получи обезщетение от три месечни заплати. Нито един обаче не е освободен от отговорност. Решението трябва да влезе в сила от датата на вписване на промените в Търговския регистър. Заявление за това вече е подадено и в момента се обработва.

Новият борд на директорите включва само жени. Изпълнителен директор ще бъде дългогодишната служителка на НДК Пени Раева, заместник на предишния шеф Христо Друмев. Членове са Антоанета Желязкова, Велислава Кръстева, Веселина Минчева, Олга Манолова.

Преди дни "24 часа" съобщи, че НДК и НАП водят спор за 11 млн. лв. неплатени данъци, натрупани от 2005 до 2010 г. Две ревизии установили, че дългът е натрупан от неплатен данък върху доходи от наем. Една от констатациите в акта е, че дворецът е отдавал помещения при наеми, значително по-ниски от пазарните цени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА