Last news in Fakti

26 Август, 2023 15:12 1 193 2

"Стандард енд Пуърс" потвърди кредитния рейтинг на София

  • стандарт енд пуърс-
  • рейтинг-
  • софия

Рейтингът на столицата е без прекъсване на инвестиционно равнище от 2010 г.

Водещата рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" /S&P Global Ratings/ потвърди днес инвестиционния рейтинг на Столична община на BBB със стабилна перспектива, който е равен на този на страната. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Рейтингът на общината е без прекъсване на инвестиционно равнище от 2010 г., което е признание за резултатите, постигнати от кмета Йорданка Фандъкова и нейния екип. Високият рейтинг е една от предпоставките и за високото ниво на чуждестранни инвестиции в общината, се посочва в съобщението.

Международната рейтингова агенция отбелязва силните страни на столичната икономика, планирането на общинските финанси и разумното финансово управление.

В една сложна политическа и икономическа обстановка за пореден път се оценяват положително резултатите на столицата, заявява заместник -кметът Дончо Барбалов в профила си във "Фейсбук".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалко е

    5 2 Отговор
    София е на нивото на Исламабат.
  • 2 С парите за метрото

    4 1 Отговор
    Японците щяха да направят високоскоростни жп линии и влакове да обикаляме цяла България