Last news in Fakti

20 Септември, 2023 15:43 5 455 4

Мега индустрия изпадна в колапс

  • китай-
  • сватби-
  • индустрия-
  • загуби-
  • проблеми-
  • нация

Секторът на организиране на сватби Китай се срина

Мега индустрия изпадна в колапс - 1
Снимка: Shutterstock

През 2019 г. – годината преди пандемията предизвикана от коронавируса, сватбената индустрия в Китай е направила оборот за 487 млрд. USD. Причината тя да е толкова съществена част от местната икономика, е фактът, че в азиатската държава сватбеният ритуал е сложен и съпроводен със значителни разходи за бижута, украса, наем на зали и ресторанти и други.

За съжаление, тенденцията на спад, причинена от пандемията, остана и след нейния край. Причината е сложната икономическа ситуация и високата инфлация. Това плаши младите да се обвързват. В резултат и броят на браковете значително спада. През миналата година са сключени с 800 000 брака по-малко спрямо 2021 г., което е най-голямата бройка от 1986 г., когато се води подобна статистика.

По-малкото бракове, водят и до спад в раждаемостта. В Китай не се гледа с добро око на самотните майки. В някои провинции те дори не получават помощи за деца. Това доведе до намаляване на населението – тенденция, която не се е наблюдавала през последните 60 години. Друг тревожен момент е, че китайците стават все по-застаряваща нация.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пекинска патица

    9 0 Отговор
    Демографската ситуация в Китай отдавна напомня на заоадните държави, застаряване на населението и повишаване на продължителността и качеството на живота.
  • 2 Човек

    2 8 Отговор
    На тия сватбената им индустрия била над 3% от БВП. Смятай за каква стъкмистика става въпрос. Няма да се изненадам ако един ден, докато се опитват да настигнат Америка, се окаже, че пак нямат какво да ядат.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Човек":

    Присмял се хърбел на щърбел.Сватбите в Щатите,ергенските партита са в пъти по разточителни от китайските.Но си прав ,че и да стъкмисват ,китайците не могат да стигна трилионите дългове на янките .