Last news in Fakti

23 Септември, 2023 17:16 1 456 5

“Солвей Соди” спечели наградата на Организацията на обединените нации за устойчивост за 2023 г.

  • солвей соди-
  • награда-
  • спиром номикос

Спирос Номикос, генерален мениджър на Солвей за България, стана “Пионер на Целите на ООН за устойчиво развитие” за 2023 г.

“Солвей Соди” спечели наградата на Организацията на обединените нации за устойчивост за 2023 г. - 1
Снимка: bia-bg.com

“Солвей Соди” беше избрана за Пионер на целите за устойчиво развитие (SDG) на Глобалния договор на ООН за 2023 г. в категорията “Големи национални и мултинационални компании” на престижна церемония, проведена на 19 септември 2023 г. на срещата на върха на лидерите в Ню Йорк.

“Солвей Соди” кандидатства за престижното отличие след като спечели националната награда на българската мрежа на Глобалния договор на ООН тази година, което даде възможност на компанията да се бори за световната награда.

Най-престижните световни отличия за устойчивост, зад които стои Организацията на обединените нации, отдават глобално признание на лидерите, които развиват бизнеса като сила за добро, поставят си амбициозни цели и въздействат върху своите организации и обществото в посока на устойчивото развитие.

Признанието за “Солвей Соди”, като глобален SDG пионер за 2023 г., е резултат от много конкурентен процес на подбор, при който редица заинтересовани страни, включително представители на Обединените нации, Борда на Глобалния договор, академичните среди и предишни SDG пионери, гласуваха, за да отличат приноса на компанията. „Да получиш награда, след такъв взискателен състезателен процес, е наистина доказателство за упоритата работа и ангажираността на всички служители да помогнат за постигането на целите за устойчиво развитие“, каза г-жа Санда Оджиамбо, главен изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН.

Спирос Номикос, изпълнителен директор на “Солвей Соди”, приема тази награда като признание за целия екип на "Солвей" и “Солвей Соди”, в който всички са „супергерои за устойчивост“. Амбициозният план на компанията е за намаляване на въглеродния отпечатък от производството с 40% до 2027 г., прекратяване на използването на изкопаеми горива до 2030 г. и постигане на климатична неутралност до 2050 г., който е изцяло в съответствие с програмата за устойчивост на Групата - "Един Солвей / Една Планета".

Изпълнението на проектите в амбициозната Пътната карта за устойчивост и околна среда на компанията ще спомогне и за намаляване на въглеродните емисии на национално ниво. Следващата стъпка на “Солвей Соди” е да ускори постигането на целите си и да гарантира, че продуктите на компанията, които са от съществено значение за обществото, ще продължават да се произвеждат в България. За това е необходима силна административна подкрепа във всички области, за да може декарбонизацията на енергоемките индустрии в страната да се случи.

Престижната награда е резултат от непоколебимата отдаденост и въздействащи инициативи на компанията, демонстриращи как бизнесът може да играе ключова роля в стимулирането на положителната промяна и справянето с предизвикателствата пред устойчивото развитие.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    6 0 Отговор
    Е как няма да спечели устойчива" награда, като този на снимката има напълно устойчива ЛГТБ физиономия..
  • 2 "дишай" Варна

    6 1 Отговор
    Огромни химически заводи, в непосредствена близост до туристически град Варна, и това трябва да ни радва
  • 3 ха ха

    5 0 Отговор
    Давоските измамници строят зеления комунизъм с парите на данъкоплатците и се награждават като по времето на Бае Тодар... Щеше да е смешно, ако не беше срамно.
  • 4 СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ОБЕКТ

    6 0 Отговор
    работещ за благото на капитализма. И по-конкретно - момчето с розовите бузки. На Иван Костов любимеца
  • 5 Т.е

    2 0 Отговор
    Големите фирми като тази ще ни унищожат! Щом ООН И ГЛОБАЛНИЯТ ФОРУМ СА В ОСНОВИТЕ НА ТАЗИ ФИРМА