Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 08:43 3 465 9

Над 1 млрд. USD за 24 часа изтеглиха потребителите на Binance

  • binance-
  • изтеглени-
  • средства

Това става след като главният изпълнителен директор Чанпен Джао подаде оставка

Над 1 млрд. USD за 24 часа изтеглиха потребителите на Binance - 1
Снимка: Shutterstock

За последните 24 часа потребителите на борсата за криптовалута Binance са изтеглили над 1 млрд. USD, без да се броят биткойните, съобщи CNBC, позовавайки се на данни на аналитичната компания Nansen.

Причините за глобалното изтегляне на средства са неотдавнашната оставка на главния изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао, нарушението на борсата за криптовалута на закона за банковата тайна и глоба от 4,3 млрд. USD, издадена във връзка с това.

Както отбелязва Нансен, въпреки загубите, Binance все още държи над 65 млрд. USD активи, което го прави доста устойчив на внезапно изтичане на капитал.

Борсата за криптовалута Binance е водещата в света система за търговия с цифрови активи. Тя е основана през 2017 г. от родом от Китай, Чанпен Джао. През 2021 г. китайските власти блокираха уебсайта и мобилното приложение на Binance, което беше поредната стъпка на правителството за борба с предоставянето на услуги за транзакции с криптовалута в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КриптоКиро

    1 1 Отговор
    Кypoлация, алангро!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гордостта на Тара

    21 1 Отговор
    Един теоритичен въпрос ако българите решат да си изтеглят спестяванията от банките дали банките ще имат физическия ресурс да изпълнят искането на клиентите.. Сигурен съм че на 40% вече няма да могат .. Реално банките по сметка имат среден % в наличност другото което се води е дадено в кредити .. е Банките са пирамиди ..

    Коментиран от #5

  • 4 На гол г.з чифт пищове

    5 4 Отговор
    Абе тия що теглят долари,а не евро или юани?

    Коментиран от #8

  • 5 Мдамммм

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гордостта на Тара":

    Честно,нямаш си и на представа и си без никакви камо ли елементарни знания за банково дело.Това са банки,не каси!Тъкмо такива хора като теб са лесна мишена на финансовите пирамиди!

    Коментиран от #6

  • 6 Гоге

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мдамммм":

    Напротив, точно така се фалира банка. Справка от историята - ПЧБ, КТБ.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.