Last news in Fakti

4 Декември, 2023 10:15 1 422 2

Продадоха националния авиопревозвач на Хавай

  • хавай-
  • авиопревозвач-
  • продажба-
  • сделка

Alaska Air Group придоби Hawaiian Airlines

Продадоха националния авиопревозвач на Хавай - 1
Снимка: Shutterstock

Alaska Air Group придоби Hawaiian Airlines, съобщи localcareglobalreach.com след изтичане на информация в социалната мрежа Х.

Сделката може да се счита като нова ера за свързаността на Хавай по въздух с останалата част от света. След сделката дестинациите от и до Хавай се увеличават три пъти, до 87 града. Това ще удари другите четирима големи авиокомпании, които оперират на хавайския пазар – United, Delta Air Lines, Southwest Airlines и American Airlines.

Alaska Air Group също така се връща към експлоатацията на Airbus – A330 и A321. Boeing 787 на Hawaiian също ще се присъединят към Alaska Air Group, за да доведат флотилията до 365 самолета. Чрез придобиването Alaska Air Group увеличава броя си кресла с близо 2 милиона.

Освен това за служителите на Hawaiian Airlines Хонолулу ще стане център на Alaska Air Group. В информацията, публикувана на localcareglobalreach.com, ръководителите обещават, „...поддържане и увеличаване на работните места, представлявани от синдикатите в Хавай, включително запазване на бази за пилоти, стюардеси и поддръжка в Хонолулу и летищни операции и товари в целия щат“.

„От 1929 г. Hawaiian Airlines е неразделна част от живота на Хаваите и заедно с Alaska Airlines ще можем да доставим повече за нашите гости, служители и общностите, които обслужваме. В Alaska Airlines се присъединяваме към авиокомпания, която отдавна обслужва Хавай и има допълваща се мрежа и споделена култура на обслужване. С допълнителния мащаб и ресурси, които носи тази транзакция с Alaska Airlines, ще можем да ускорим инвестициите в изживяването и технологиите на нашите гости, като същевременно запазим марката Hawaiian Airlines. Заедно Hawaiian Airlines и Alaska Airlines могат да донесат нашите автентични марки гостоприемство в по-голяма част от света, като същевременно продължават да обслужват нашите ценни местни общности“, каза Питър Инграм, президент и главен изпълнителен директор на Hawaiian Airlines.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    Хавай отделна държава ли е вече
    ❓🥸❓
  • 2 Венцеслав Стефанов Сикаджията

    1 0 Отговор
    Написаната статията да вземе да се образова относно що е то държава, щат, национален превозвач, за да и стане ясно, че в САЩ национален превозвач няма.