Last news in Fakti

4 Декември, 2023 22:50 1 267 11

Денков: Трябва да работим така, че банковата система да е стабилна (ВИДЕО)

  • николай денков-
  • илияна йотова-
  • банки-
  • награди

Банките са сред участниците, променили страната през последните 30 години

Денков: Трябва да работим така, че банковата система да е стабилна (ВИДЕО) - 1
Снимка: М. Богданова ©

„Изключително важно е всички да работим така, че банковата система да е стабилна и да е добре капитализирана, да създаваме възможности за инвестиции и икономиката да се развива добре. Изказвам моето уважение към целия банкова сектор и искам да ги поздравя за постигнатите успехи“. Това каза премиерът Николай Денков на официалната церемония за връчване на наградите "Банкер на годината". Наградите бяха връчени за 30-та поредна година.

Премиерът коментира, че промяната през последните три десетилетия се е случила благодарение на много участници, като именно банките са едни от тях.

"Като човек, който идва от науката, знам колко е самотно и тъжно да правиш нещо, което е трудно, да успяваш и да няма кой да го забележи. Винаги се радвам, когато има такива церемонии, когато има хора, които са положили усилия, да получат признание", каза Денков.

„Залогът на всеки един успех е екипът и начинът, по който човек подбира този екип и не е никак странно или лошо, ако в екипа си поканиш и по-умни хора. Най-важното е да умееш да бъдеш техен лидер. Другият залог е да следиш развитието, да умееш да гледаш напред в бъдещето“, каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която също присъства на церемонията и връчи една от наградите, а именно приза за за усилията ѝ да привлече младите българи в рамките на специализираната програма "ЕSG Academy". Победител в категорията е Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на "УниКредит Булбанк".

Питър Рубен, кънтри мениджър на "KBC Груп" в България, получи наградата за стабилен растеж на ръководената от него банка по време на консолидация.

За постигнатата добра възвращаемост на собствения капитал и ръст на активите беше отличен председателят на УС на "Ти Би Ай Банк" Валентин Гълъбов.

Димитър Шумаров, изпълнителен директор, главен финансов директор и член на УС на "Пощенска банка" беше отличен с приза за постигнатата висока устойчивост в сегашната сложна макроикономическа среда.

За бързото намиране на оптимални решения в дигитализацията и трансформацията на банковата дейност награда получи Румяна Тодорова, изпълнителен директор и член на УС на "Прокредит Банк".


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    20 0 Отговор
    Добре де, всички политици направихте така, че банковата система да ограбва потребителите с разни такси и таксички, лихва на лихвата от гербаво време насам. Банките се нагрухаха с 3 милиарда лева печалби за тази година, а хората мизерстват. А от правителството няма коледна добавка за пенсионерите и т.н. България отдавна е станала Банкерия...

    Коментиран от #4

  • 2 Здрасти

    13 2 Отговор
    Тоз трябва да се маха моментално от този пост. Взеха да ни се пресмиват чужденците
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 2 Отговор
    Всички ли дребосъци като Денков са комплексари?

    Коментиран от #5

  • 4 Шпек

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да бе":

    Влязох в ОББ банка да сменя 10€ и касиерката ми даде 10 лева.Каз,че другите 10 лева от 20те са били комисионна на банката
  • 5 Нъдървен

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    А жена му е същата кикимора.Вероятно са ги събрали заедно по метода на Мичурин
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ми че те работят добре

    6 0 Отговор
    Краднат нашите честно спечелени парички чрез лихви, таксички и такси и печалбите изнасят в чужбина само платили десятък
  • 8 дядото

    6 0 Отговор
    силна работа- милиарди на укро фашистите,милиарди за стари оръжия на закъсалите сащ,милиони по банковите им сметки и системата ще е стабилна.пфу.
  • 9 ДЕЛКОВ

    5 0 Отговор
    ДА СКУБЯТ ХОРАТА И ФИРМИТЕ ДО ОТКАТ
  • 10 Сандо

    3 0 Отговор
    Единственото,което е стабилно в тази държава,са печалбите на банките,които държат едно постоянно ниво,каквото и да се случва - около и малко над 1 млрд.
  • 11 Ал Тъпоне

    1 0 Отговор
    Няма страшно, има достатъчно серсеми, които и държат парите в банките на нулеви лихви за да има и мизерни лихви по кредитите, докато ЕЦБ вече увеличи депозитната лихва на 4% . Само трябва да надзорът да следи да се краде по-малко, че иначе КТБ ни зове!