Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Декември, 2023 14:28 2 303 10

ЕК: България има право да купува руски петрол на цени над „тавана на G7“

  • даниел шеридън-
  • ек-
  • петрол

България се ползва с временни изключения от пълната забрана за доставки на руски петрол

ЕК: България има право да купува руски петрол на цени над „тавана на G7“ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

България може да купува руски петрол на цени над тавана на G7, тъй като той важи само за държави извън ЕС.

"Както знаете, България се ползва с временни изключения от пълната забрана за доставки на руски петрол (за страните от ЕС по море). Тези изключения са ограничени във времето и изтичат на 31 декември 2024 г. Таванът на цената на петрола не важи за доставките за България, тъй като важи само за транспортирането на руски петрол до трети страни (нечленки на Европейския съюз)“, каза представителят на Европейската комисия Даниел Шеридън.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    12 9 Отговор
    България никога не е била и няма и да бъде пълноправен член на ЕС. Набутаха ви вътре, само и единствено по желанието и по повелята на Москва.
  • 2 Факти, защо не пишете

    5 11 Отговор
    как в Евро парламента 5 депутати от БСП подкрепиха сръбските фашисти, а не българите в Босилеград, на които за погазени правата в Сърбия?
    В същото време останалите 12 представители на България в Европарламента предупреждават, че “генерирането на омраза в сръбското общество срещу България и следователно срещу ЕС, е най-вече в полза на Кремъл“.
    В писмото се подчертава, че в сръбското публично пространство тече непрекъснат говор на омразата срещу българското малцинство, провокиран от институциите, което създава тежки условия за живот и българите в Сърбия.
  • 3 Сатана Z

    20 2 Отговор
    Малко уточнение.България не купува руски петрол,а татко Петко.Както и Руски газ брандиран като Азерски,
  • 4 от село

    18 0 Отговор
    Ама нашите крадци и ейове искат народа да плаща повече за всичко ,защото народа ще ги псува ,а те точно от това се кефят най-много защото са мазохисти
  • 5 Мишел

    17 0 Отговор
    Ройтерс, 10.11.2023г. : По данни на Министерството на търговията на Индия, рекордните количества внесен руски нефт през ноември 2023 са внесени на средна цена 86 долара на барел. През октомври средната цена нанесени руски нефт е била 81 долара на барел.
    Индия е най големия износител в света на дизелово гориво от руски нефт. Основни купувачи на дизел са САЩ и ЕС. Те не прилагат срещу Индия мерки срещу нарушените санкции , за да не останат без гориво.
    Вносът на руски нефт без спазване тавана на цените, определени от G7е разпространен високопечеливш бизнес.

    Коментиран от #6

  • 6 Абе

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мишел":

    Малко ми прилича на сухия режим въведен в САЩ.

    Коментиран от #9

  • 7 Сандо

    4 0 Отговор
    Царят дава,пъдарят не дава,а стадото не иска!
  • 8 9689

    0 0 Отговор
    Време е телевизиите да спрат да лъжат,че трябва да купуваме евтин руски петрол.Да спрат да дават трибуна на едно недоразумение което сие пуснало брада и сложило очила публиката да се заблуждава колко е умно.А тази задница на слон да спре заедно с Политико-рупора на фалшиви новини да лъже.Ето истината излезе....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.