Last news in Fakti

13 Март, 2024 10:21 1 094 2

Започна търг за проучване на нефт и газ в Бенгалския залив

  • бангладеш-
  • бенгалски залив-
  • нефт-
  • газ-
  • добив-
  • компании-
  • търг

Той беше обявен от властите на Бангладеш

Започна търг за проучване на нефт и газ в Бенгалския залив - 1
Снимка: Shutterstock

Petrobangla - националната нефтена и газова компания на Бангладеш, обяви търг за геоложки проучвателни работи в офшорната зона на страната в Бенгалския залив, като покани международни партньори да участват. „Правителството на Народна република Бангладеш и Petrobangla канят международни петролни компании да участват в търга за зони за проучване на нефт и газ“, се казва в изявлението. 9 плитки водни блока и 15 дълбоки водни блока са на търг. „Всяка компания, сама или съвместно с други компании, може да подаде заявление за един или повече блокове“, отбелязва компанията.

Условията на договора включват пълно репатриране на печалбите, без бонуси или възнаграждения за подписване, атрактивна цена на газа, свързана с международните пазари, цена на петрола, която се определя въз основа на справедливата пазарна стойност, преобладаваща в Южна и Югоизточна Азия. Няма да има мита и върху оборудването и машините, внесени за петролни операции. Задължението за корпоративен данък върху доходите на изпълнителя ще бъде поето от Petrobangla.

Кандидатът трябва да гарантира 10% дял от държавната Bangladesh Petroleum Exploration and Production Company Limited (BAPEX) за плитки и дълбоководни офшорни блокове.

Критериите за квалификация на участниците в търга включват дневен офшорен добив на най-малко 15 хиляди барела петрол или 150 милиона кубически метра. м газ. Участниците в търга трябва да имат поне един успешен опит на световния пазар в проучването и производството на нефт и газ.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8976597598

    3 1 Отговор
    А в Черно море кога? Когато ни разрешат рептилите от САЩ? Нали!? А златото ни дето го взеха от Дънди прешъс?! Колко са на файда и колко ние сме в загуба. Внасяме отпадъъците на Италия и си подаряваме златото. Какво е това?
  • 2 коментар:

    0 0 Отговор
    тез пък побърканите в 21 век търгове ще правят, направо да ги дават на сащисаните терористи срещу 1-2% и да не се занимават с глупости, инак бангладешката пролет няма да ги подмине