Last news in Fakti

21 Януари, 2014 15:20 1 181 2

Банките в Китай получиха подарък за Лунната нова година

  • китай-
  • банки-
  • юан

Освен гарантиране на стабилността на финансовата система, стъпките на централната банка имат за цел да съживяват потребителското търсене

Банките в Китай получиха подарък за Лунната нова година - 1
Снимка: AP/БTA

Централната банка на Китай вля свежа ликвидност в големите търговски банки в страната в навечерието на празника Лунна нова година, която ще се чества в края на месеца, съобщи Би Би Си по-късно този месец.

Банката не казва каква сума е влята в банковата система, но отбелязва, че този ход е насочен към осигуряване на стабилност на паричния пазар в навечерието на празниците.

Посрещането на Лунната нова година е най-важното събитие за Китай. Празникът е свързан с ръст на покупките.

Народната банка на Китай (PBOC) обяви, че е инжектирала в понеделник банковата система на Поднебесната империя чрез краткосрочни операции по ликвидност и при пълна конфиденциалност. Мярката ще намали съществуващите рискове по ликвидност в междубанковата система.

Междувременно стана известно, че Централната банка  е отпуснала на търговските банки под формата на краткосрочни заеми близо $42млрд.

Освен гарантиране на стабилността на финансовата система, стъпките на централната банка имат за цел да съживяват потребителското търсене и да се избегне бъдещото забавяне на една от големите икономики в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    0 0 Отговор
    Венци,мисля,че трябва да си провериш заглавието.

    Коментиран от #2

  • 2 Венцислав Михайлов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "comments":

    Данке за забележката :) Сполай ти, за добрината!