Last news in Fakti

24 Март, 2024 09:04 746 3

Пловдив е домакин на форум за образование в чужбина

  • пловдив-
  • форум-
  • образование
Пловдив е домакин на форум за образование в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС

70 институции за висше, средно образование и центрове за летни езикови програми от 17 държави се включват в 20-ото издание на изложение “Световно образование”, организирано от образователния консултант “Интеграл”.

Форумът в Пловдив ще се проведе днес в хотел Double Tree By Hilton, уточнява БНР.

Засилен интерес за следване в чужбина отчитат организаторите на форума, като се базират на данните за регистрациите спрямо м.г.Нидерландия остава водеща дестинация в желанието на кандидатите. Впечатление прави ръстът на кандидатури в Ирландия (двойно) и Швеция (с 45%). Интересът към Великобритания остава постоянен и на нивата от 2023 г., като отново лондонските университети (King’s College, UCL, City, University of Greenwich) са с най-много кандидати.

За първи път тази година в изложението се включва френската мрежа от кулинарни академии Le Cordon Bleu. Тя е една от най-реномираните институции в сферата на кулинарията с кампуси във Франция, Англия, Испания, САЩ, Тайланд, Австралия, Бразилия и др. Заинтересованите да продължат обучението си на френски език ще могат да се запознаят и с възможностите, които предлага Университетът в Люксембург.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор
    Саму не разбрах за какво са тез машини за вулканизатор (монтаж-демонтаж,баланс машина) ??