Last news in Fakti

5 Юни, 2024 13:21 1 618 2

Ирак, Русия и Казахстан с график за компенсации за преизпълнение на производството на петрол

  • барел-
  • петрол-
  • опек-
  • русия-
  • казахстан-
  • ирак

Графикът ще е готов до края на юни

Ирак, Русия и Казахстан с график за компенсации за преизпълнение на производството на петрол  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ирак, Русия и Казахстан се ангажираха да представят на ОПЕК актуализиран график за компенсации за свръхдобива на петрол до края на юни, съобщиха от пресслужбата на министерството на енергетиката на Казахстан след министерската среща на ОПЕК+.

„Участниците в срещата подкрепиха обещанията на Ирак, Русия и Казахстан да осигурят пълно спазване на задълженията и да представят отново на секретариата на ОПЕК актуализиран график за компенсации за преизпълнени обеми от края на юни 2024 г.“, се казва в изявлението

Страните от ОПЕК+, които обявиха допълнителни доброволни съкращения през април 2023 г. и ноември 2023 г., включително Саудитска Арабия, Русия, Ирак, Обединените арабски емирства, Кувейт, Казахстан, Алжир и Оман, проведоха лична среща в Рияд в рамките на 37-ата министерска среща на страните от ОПЕК и страните извън ОПЕК (ONOMM).

"Срещата се проведе, за да се засилят предпазните мерки на страните от ОПЕК+, насочени към поддържане на стабилността и баланса на петролните пазари. Страните решиха, в допълнение към последните решения на 37-ата UNOMM, да удължат допълнителните доброволни съкращения от 1,65 милиона барела на ден, обявени през април 2023 г., до края на декември 2025 г.“, обясниха от пресслужбата.

Освен това тези страни ще удължат допълнителните си доброволни съкращения от 2,2 милиона барела на ден, обявени през ноември 2023 г., до края на септември 2024 г. „И след това намалението от 2,2 милиона барела на ден ще бъде премахнато на месечна база до края на септември 2025 г., за да се поддържа стабилността на пазара. Това месечно увеличение може да бъде спряно или отменено в зависимост от пазарните условия“, казаха от министерството.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК 🐱

    0 5 Отговор
    с това темпо , РФ ще изчерпи запасите си за 10 години-не стига че продава за без пари , а и удрят и свръхпроизводството , с което компенисра...ама оня ботокса кво му дреме..

    Коментиран от #2

  • 2 мамулчо , колко си смешен брат

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК 🐱":

    Русия е лидер при новите находища . Руснаците не бързат да копаят . Нямат нужда още .
    През тази година Русия е открила близо 1,5 млрд. барела петролен еквивалент благодарение на находищата „Динков“ и „Нярмейское“ на полуостров Ямал в Карско море. По отношение на природния газ, там са регистрирани внушителните 17 трлн. куб. фута (приблизително 5 трлн. куб. м) – добра новина за Газпром.