14 Юли, 2024 11:07 1 162 8

Димитров: Предлагаме механизъм за подкрепа на фирмите при намалени поръчки и продажби

  • пламен димитров-
  • бизнес-
  • протести-
  • поръчки-
  • продажби

Възможни са протести в различни сектори

КНСБ и работодателите предлагат да се въведе механизъм за подкрепа на фирмите при намалени поръчки и продажби, за да се запази заетостта и работните места на хората. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото "Събуди се".

"Готвят се протести в различни сектори. Хората в столичния градски транспорт чакат второ увеличение на заплатите. В здравеопазването половин години се опитват да договорят КТД. В енергетиката във въглищната част има несигурност, нестабилност и неяснота", допълни Димитров.

По думите му през лятото трябва да се финализира План за климата и енергетиката. "Сред сферите, които се нуждаят от най-много подпомагане, са машиностроителния сектор, химическата промишленост, производството на лекарства. Tези 250 млн. лева, гласувани преди изборите, още ги няма. Предприятията оцеляват с банкови заеми. Мините имат нужда да предложат начини и мерки за рекултивация", смята той.

Синдикалистът е песимист, че ще се състави редовен кабинет. Мнението му е, че предстоят нови предсрочни избори. "Логично е да се подпомогне заетостта. Няма чуваемост, 7-8 месеца искаме да говорим, но няма желание. Работните места са целта, а не подпомагането на фирмите. Фирмите от фонд "Безработица" да помогнат да се наемат хора на половин работен ден, но да не се освобождават хора", призова Димитров.

Правителството предлага линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лева. КНСБ одобрява това предложение, но смята, че трябва да бъде променена методиката. "Индексът на потребителските цени, който се взема, трябва да бъде ориентиран към малката потребителска кошница", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ззззз

    19 0 Отговор
    Господин Димитров стига раздавахте пари на който трябва и не трябва ! ! !
  • 2 Васил

    17 0 Отговор
    Този пък шушляк къде се вре и без това няма нищо креативно в този жалък човечец който цял живот е на държавна хранилка.
  • 3 Протестиращ

    10 0 Отговор
    Либерален пазар, конкуренция, ала-бала?!?!?!?
  • 4 Теойта работа

    14 0 Отговор
    е да се грижиш за работниците,а не за фирмите,к ре.тен!
  • 5 Синдикал

    10 1 Отговор
    Ние работим за благото на баровците, държавата да им плаща всички разходи, приходите те сами ше си ги харчат
  • 6 Айде

    13 0 Отговор
    Стига с глупостите! Който не се справя в пазарни условия, фалира!
  • 7 факуса

    5 0 Отговор
    и ся кво, лошият стопанин-държавата,да спасява грижливите демократични бизнес мошенници,щот не могат спести за нова кола или некое ваканционно къще по екзотичните островчета,не е ли по добре кат в чайна на подпомаганите,50% отиват при държавата
  • 8 Българин

    5 0 Отговор
    Под "рекултивация" се разбира, че на Вълка ще му дадат 250 млн лв като за начало. Той от своя страна, няма да пречи на тревата да растев земите на рудника на Марица изток.