31 Юли, 2024 13:21 3 716 8

Убийството на лидера на „Хамас“ взриви цената на петрола

  • петрол-
  • цена-
  • барел-
  • убийство-
  • хамас-
  • китай

Фючърсите на петрола се повишиха с над 1 USD за барел

Убийството на лидера на „Хамас“ взриви цената на петрола - 1

Цената на барел петрол на световните борси само за часове се повиши с 1 USD за барел. Причината стойността да се оттласне от 7-дневното дъно е убийството на лидера на „Хамас“ Исмаил Хания в Иран. Причината да не се достигне до още по-висок скок в цената са прогнозите за слабо търсене на суровината от Китай.

Фючърсите на суровия петрол Брент се повишиха с 1.5% до 79.80 USD за барел преди изтичането на срока на 31 юли. Фючърсите на американския суров петрол (WTI) се повишиха с 1.5% до 75.88 USD за барел. Както Брент, така и WTI паднаха с около 1.4% на 30 юли, затваряйки на най-ниските си нива от седем седмици.

След 3 поредни седмици на спад, дългото позициониране от спекулативни сметки в суровия петрол беше значително намалено. Следователно условията са узрели за отскок.“

Забавящото се търсене на гориво в Китай, най-големият вносител на суров петрол в света и с най-голям принос за растежа на търсенето в световен мащаб, също натежава върху петролните пазари.

Производствената активност в Китай през юли се сви за трети месец, показа официално проучване на фабриките в сряда, поддържайки живи очакванията, че Пекин ще трябва да стартира повече стимули, тъй като продължителната имотна криза и несигурността на работните места забавят растежа.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК 🐱

    9 24 Отговор
    дано да гръмнат и ботокса , че да не ми се мотаят копейки с Мосвичи по пътищата...оп , те не карат Москвич..

    Коментиран от #3

  • 2 Благодарение на Мадуро и руснаците,

    10 29 Отговор
    пълната с петрол Венецуела се срива.
    Путин обяви, че олимпиада без Русия не е олимпиада, след което се завря в бункера, където разговаря със сирийския диктатор Башар ал-Асад. Съобщение за тази среща се появи ден след нейното провеждане от съображения за сигурност. След това Путин пръв поздрави "избора" на Мадуро за пореден президентски мандат (От 2019 г. руски военни и други експерти пазят Мадуро и го съветват, в резултат на което страната пропадна до последното място по стандарт на живот в Южна Америка. Преди трийсетина години е била в Топ 3...).
  • 3 Сила

    5 14 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК 🐱":

    Явно всеки може да бъде ликвидиран навсякъде по света ......не знам защо го бавят още ?!?

    Коментиран от #4

  • 4 КОТарАК 🐱

    3 12 Отговор

    До коментар #3 от "Сила":

    доста успешно унищожава РФ/по-добър няма да намерят

    Коментиран от #6

  • 5 Кое се е сринало

    23 0 Отговор
    Петролът е $76 в момента, 8% надолу за последния месец. Проверявайте си нещата преди да публикувате абсолютни глупости...
  • 6 Сила

    8 12 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК 🐱":

    Има логика .....НАТО беше пред разпад а сега се разрастна за 2 години ! И ще продължава ....
  • 7 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    Цената на петрола не зависи от терористи.
  • 8 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 0 Отговор
    МНОГО ВАЖЕН Е БИЛ ТОЗИ КАМИЛАР .....,,........ НИЩО ТАМ ГОРЕ НА НЕБЕТО .............. ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ ............... ФАКТ !