Тема: Украйна

15 Август, 2024 22:16 1 843 5

Не е ясно кога ще бъде продадено руското подразделение на Raiffeisen

  • raiffeisen-
  • русия-
  • подразделение-
  • продажба

Подобна транзакция изисква много одобрения от различни регулатори

Не е ясно кога ще бъде продадено руското подразделение на Raiffeisen - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Банковата група Raiffeisen Bank International (RBI) в момента не може да назове момента на продажбата на руския бизнес, съобщиха от пресслужбата на банката.

„Що се отнася до намерението за продажба на Райфайзенбанк Русия, RBI не може да посочи никаква времева рамка, тъй като подобна транзакция изисква много одобрения от различни регулатори“, съобщиха от банката.

Още новини от Украйна

Коментирайки решението на Raiffeisen да спре извършването на преводи в чуждестранна валута за почти всички руски клиенти от 2 септември, представител на банковата група каза: "RBI обяви значително намаляване на изходящите плащания от Русия през юли, когато представи данни за първото полугодие на 2024 г. Днешните новини са стъпка към прилагането на това намаление".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дии

    7 0 Отговор
    И австрийците и германците са подлеци и безпринципни печалбари. Само когато дават акъл и назидателно поучават България са много принципни и морални. Всъщност са подли двуличници.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дии":

    Райфайзен и Австрия като цяло го изядоха още преди 3 месеца , това сега е за пред публиката !! Тогава от САЩ директно заплашиха , че ще ги изключат от системата за разплащане , ако не спрат транзакциите с Раша !! Което значи директен фалит за дни , а не за седмици за най-голямата банка в Австрия със държавно участие даже !! Дали ще бъде продаден клона в Раша няма никакво значение , ако той НЯМА РАЗПЛАЩАНИЯ , тоест реална дейност !! Без нея това са просто офиси с някакви служители , които взимат заплати за нищо , ако не ги натирят в отпуск до второ нареждане ! Но раплащанията СПРЯХА още преди месеци !! А за продажбата просто управата си прави сметка , че войната ще свърши до година две , Раша ще се озове в положение 1990 г , тоест глад и мизерия и пак ще чака запада да я спасява ,ама тоя път условията няма да са такива , а директно от ЕС ще определят правителствата и законите гласувани в "думата" !!

    Коментиран от #5

  • 3 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дии":

    САЩ са заплашили Raiffeisen Bank с „фатално“ отрязване от долара
    Повече от две години австрийската банка отказва да напусне Русия и Вашингтон вече губи търпение . В продължение на повече от четири месеца представителите на САЩ отправяха все по-остри предупреждения към австрийската Raiffeisen Bank International да отмени сделка, която според тях е свързана с един от най-могъщите олигарси в Русия. През май търпението на Вашингтон се изчерпа. В писмен ултиматум, който пристигна на 8 май в банката, в нейния надзорник – Европейската централна банка – и в правителството на Австрия, Вашингтон заплаши да ограничи достъпа на финансовата институция до долара, според човек, който е видял писмото, пише Reuters. Подобна санкция на практика означава смъртна присъда за най-големия Западен кредитор в Русия. В рамките на часове след писмото Raiffeisen Bank отмени сделката, обявена за първи път през декември, но вредата вече е нанесена: доверието на Вашингтон вече липсва, каза човек, запознат с начина на мислене в САЩ.
  • 4 ААААА

    2 3 Отговор
    Напълно правилно. Райфайзен напусна България и продаде дейността си на ОББ преди 3 години тъй като прецени, че печалбата и е малка. Обаче не напусна Русия, където печалбата и беше колкото в България. Ако някой се затруднява в отговора защо остана в Русия след като всички други се изнесоха предлагам един жокер. Има ли руско участие в собствеността на Райфайзен банк? Другия жокер е т. н. изходящи транзакции от край време е и вероятно докато свят светува ще минават през долара, така че чийто е долара той определя правилата на играта. И третия жокер е празните приказки за силата и значението на китайския юан. Сградата на борсата в Шанхай може би е по-голяма от тази в Ню Йорк, но само като сграда.
  • 5 Дрънкал си много ама си поредния

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    ЛАЛАДЖИЯ.ТАЗИ ВРАТИЧКА Е ОСТАВЕНА ЗА ДА ФАШАТ МИШКИ В НЕЯ .ПО ДОБРЕ ДА ЗНАЯТ КОЙ И КЪДЕ ПРАЩА ПАРИТЕ ОТ колкото да не знаят....