16 Август, 2024 14:25 1 502 0

Швейцария наложи санкции на 27 граждани на Беларус

  • швейцария-
  • беларус-
  • санкции-
  • лица-
  • забрана

На 5 август Европейският съюз въведе санкции срещу 28 граждани на Беларус

Швейцария наложи санкции на 27 граждани на Беларус  - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцарските власти добавиха 27 беларуски граждани към санкционния списък, включително служители по сигурността, съдии и журналисти, се посочва в документ, публикуван на сайта на Държавния секретариат на икономиката на страната.

Ограничителни мерки бяха въведени срещу генералния директор на информационната агенция БелТА Ирина Акулович, ръководителя на Главната дирекция за борба с организираната престъпност и корупцията на Министерството на вътрешните работи на Беларус Андрей Ананенко и двамата му депутати, както и други служители на правоприлагащите органи, ръководители на поправителни институции и съдии. Санкциите включват забрана за пътуване до Швейцария, банкови услуги в страната и замразяване на активи, ако има такива.

На 5 август Европейският съюз въведе санкции срещу 28 граждани на Беларус. Общо 261 души и 37 организации са включени в санкционния списък на ЕС за Беларус. Ако активите им бъдат открити в ЕС, те подлежат на замразяване, а на лицата се забранява влизането в ЕС.

Швейцария се присъедини към санкциите на ЕС през март 2022 г., ограниченията, които въведе, също предполагат редица забрани за износ, което показва, че мотивът е "участието" Беларус в специална военна операция, проведена от Русия в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА