27 Септември, 2024 22:15 497 3

Чартърни полети до Япония ще привличат повече туристи у нас

  • българия-
  • япония-
  • туризъм-
  • полети-
  • туристи

Темата беше обсъдена от министъра на туризма Милошев и японския му колега Сайто

Чартърни полети до Япония ще привличат повече туристи у нас - 1

През последните години България отчита минимален ръст в посещенията на японски туристи, което е крайно недостатъчно спрямо реалния потенциал и големите възможности на този пазар. Това предопределя крайната необходимост от въздушна свързаност между страните ни чрез чартърни полети. Това беше сред основните теми на разговор, които проведе днес министърът на туризма Евтим Милошев и японският министър на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма, г-н Тецуо Сайто

В допълнение, беше разгледана и възможността България да предостави интегрирани туристически пакети, които да включат и други страни от Балканския полуостров. Това би направило региона като цяло по-достъпен и по-привлекателен за японските туристи, които все повече търсят нови, уникални и автентични преживявания. Според ново проучване, японските туристи са склонни да инвестират повече в пътувания, които предлагат културни и природни забележителности, както и традиционна местна кухня и атракции.

Обсъдена беше и идеята за създаване на японска градина в България, която да отбележи 115-годишното приятелство между народите ни. Инициативата има потенциала да се превърне освен в символ на традиционното ни приятелство, така и в оригинален обект за отдих и туризъм.

В рамките на посещението си в Токио, министърът се срещна и с председателя на Японската асоциация на туроператорите (JATA), г-н Хироюки Такахаши. Тази година България участва с най-големия си национален павилион досега на туристическо изложение в Япония. Тази стъпка е ясен знак, че страната ни отдава приоритет на японския пазар и вижда много добри възможности за растеж в туристическия сектор.

Акцентирано беше върху укрепването на културните и икономически връзки между двете страни, като се наблегна върху партньорствата между побратимените градове Пловдив - Окаяма и Казанлък - Фукушима. Те бяха определени като добра база за развитието на туристическите и културни връзки помежду ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    1 1 Отговор
    Ужас....
  • 2 Червената шапчица

    2 1 Отговор
    Евтим Милошев е смешник
  • 3 Яяяяяя

    3 0 Отговор
    Блажени са вярващите, просто ще им излиза по-евтино пътуването до Европа, с междинна спирка в Б-я