13 Октомври, 2024 20:37 791 8

Почивките поскъпват, въпреки че летният сезон свърши

  • туризъм-
  • почивки-
  • поскъпване

Цената в ОАЕ през септември се увеличи с 21%

Почивките поскъпват, въпреки че летният сезон свърши - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Цената на почивките в ОАЕ през септември 2024 г. се е увеличила с 21,1% спрямо месец по-рано, в Египет - с 18,6%, докато в същото време почивките на черноморското крайбрежие на Русия са намалели с 10,3%.

„През септември сред услугите за чуждестранен туризъм промяната в цените беше: за ваканционни пътувания до ОАЕ +21,1%, Египет +18,6%“, сочат последните статистически данни.

Цената на почивките във Виетнам, Индонезия, Малайзия и Тайланд през септември се е увеличила с 9,8%, в Казахстан и Узбекистан - с 2,1%, в Беларус - с 1,8%, Турция - с 1,5%. В същото време цените на пътуванията до страните от Закавказието са намалели (с 0,5%).

Сред услугите за вътрешен туризъм, през септември цените на почивките на черноморското крайбрежие на Русия са намалели (с 10,3%), ваучерите за ваканционни домове, пансиони (със 7,1%), настаняването в хотели, мотели и хостели (от 1,3% до 3,4%), ваучери за санаториуми (с 1,9%).


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евгени от Алфапласт

    4 0 Отговор
    Вдовицата ще ме води на секскурзия в Мавриций. Баламите в печатницата да блъскат, аз си вея оная работа по курортите.

    Коментиран от #4

  • 2 Сериознооо?

    11 0 Отговор
    Аз не знам кой нормален ще ходи на почивка в Дубай посред лято,освен ако не смята да стои само в хотела на климатик.Тама се ходи от декември до март макс,инак жега голема и инфаркта/инсулта ти е в кърпа вързан....
  • 3 Помак

    5 0 Отговор
    Почивка ...кавп ф тУй ?
  • 4 Ха,ха,ха

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Евгени от Алфапласт":

    На тоя Мавриций ши умреш от скука,пълня тъпня...

    Коментиран от #7

  • 5 Аз пък

    3 0 Отговор
    свършвам постоянно в Тунис!
  • 6 Порно

    2 0 Отговор
    Естествено, в Дубай се ходи от ноември до март, в останалото време жегата е кошмарна. В Египет от юни до средата на септември също не е ОК.
  • 7 Съдията Дред

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ха,ха,ха":

    По добре е от Тунис и Хургада. Екзотични плажове почти като Малдивите на по тънка цена

    Коментиран от #8

  • 8 Евгени от Алфапласт

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Съдията Дред":

    В Тунис бяхме летните месеци. Г...з път да види. Вдовицата е селянка от Априлци и само й дай да шмитка. Иначе за Хургада се беше замислила, де, но отпадна.