14 Октомври, 2024 10:11 1 137 16

Оръжейните компании не могат да смогнат на търсенето

  • оръжие-
  • доставки-
  • проблеми-
  • верига на доставки

Тези в ЕС изпитват недостиг на инвестиции

Оръжейните компании не могат да смогнат на търсенето - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Усилията на европейските оръжейни компании да доставят оръжие на Украйна и да попълнят собствените си запаси са възпрепятствани от проблеми с веригата за доставки и липса на инвестиции, съобщи вестник Financial Times с позоваване на експерти.

Йан Пий, ръководител на Европейската асоциация за аерокосмическа отбрана (ASD), която представлява над 3000 компании в 17 страни, каза, че нивата на производство все още са ниски, особено след десетилетия на недостатъчно инвестиране в индустриалната база на Европа. За да се подкрепи Украйна, „необходимо е да се купува и произвежда много повече и много по-бързо в Европа“, каза той.

Старшият изследовател в мозъчния тръст Bruegel Guntram Wolf отбеляза, че Западът трябва да се активизира. „Говорим за увеличаване на промишления капацитет в необходимия мащаб“, добави той.

За да се постигне това, според лидерите в индустрията са необходими по-дълги инвестиционни договори. Според представителя на Nammo Вегард Санде, „необходима е 10-годишна перспектива за привличане на необходимия капитал и големи инвестиции в съответствие с входящите поръчки.“

Главният изпълнителен директор на Saab Микаел Йохансон вярва, че индустрията „се нуждае от по-дългосрочни ангажименти от страна на правителствата, тъй като поема рискове чрез увеличаване на капацитета без гарантирани дългосрочни договори.“

Йохансон по-рано заяви, че прилагането на отбранително-промишлената стратегия на ЕС изисква поне 100 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Убиецът Маричков

    9 1 Отговор
    В Арсенал се пукат по шефовете, изнасят хората на носилки, припаднали, преработили, не могат да смогнат на търсенето от страна на Укростан.

    Коментиран от #13

  • 2 Ъхъъъъъ

    4 1 Отговор
    (Защо в Германия има недостиг на лекарства).....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Всички в Болгаристаннннн

    8 1 Отговор
    Милиардери станахме сигурно от износ на смърт
  • 5 Вервайте ми!

    7 3 Отговор
    Никой не говори за мир!!! Кой печели от тази война САЩ,ЕС, кой губи - тъпите украинци!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Със палавите Санкции срещу Русия, как да произвеждат квото и да е, като си подариха оръжията на зелето. ХАХАХАХ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мнение

    6 0 Отговор
    Естествено, че нали техните с а т а н опоклонни собственици стоят зад всички военни конфликти по света!

    Необходимо е моментално премахване на понятията милиардер и трилионер!
    Човек не трябва да може да натрупа лично богатство сравнимо с БВП на средно голяма държава, понеже такава огромна власт го изра.да допълнително !!!
    Явно безкрайните печалби на б л я к р о к, в а н г а р д и др подобни анти-хуманни организации, водят до там, че последните са си повярвали, че притежават света, и че са нещо повече от прах във времето!!!
  • 11 .Мдааа

    5 0 Отговор
    Света е полудял. Милиони гладни хора и милиарди за оръжия. Човек е генетично сбъркан. Не научава нищо. Заложено му е желанието да убива, да е над-другите, да желае Влас и богатства, но не и да мисли за Земята, децата, природата. Ония са сбъркали някой ген като са ни правили. Едни реват за САЩ, други възхваляват Путин, трети вече си дърпат очите. Откачен свят на дребни човечета, живеещи в необятна Вселена. Жалка картинка е човечеството от където и да го погледнеш!

    Коментиран от #14

  • 12 име

    3 1 Отговор
    "прилагането на отбранително-промишлената стратегия на ЕС изисква поне 100 млрд. EUR"

    Въпросните 100 милиарда евро си заминаха по линия на Чао Газпром, основно в американски джобове, малко в норвежки и азерски и най-вече в джобовете на борсовите спекуланти. Нали не искахте дългосрочни договори, хак да ви е сега.

    А въпреки Чао Газпром, Русия си бичи дeнaцифициpaне на Украйна и няма кой да я спре.
  • 13 име

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Убиецът Маричков":

    Укростан нищо не търси, говедарите поръчват и пращат.
  • 14 име

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от ".Мдааа":

    Това си е ген, дето викаше онзи Шкварек, и на Марс да направим колония, пак ще се бием. Нормално е.
  • 15 Тези в ЕС

    1 0 Отговор
    Са най-наредени!Америка и Урсула ни вкараха във конфликт и фалит!!!! Кога ще се събудите и ще изринете този ЛГБТИ БАРДАК ЕС НА НИКОМУ НЕНУЖЕН,КАТО ЧИЛИ ЕВРОПА НЕ СЕ Е СПРАВЯЛА ПО-ДОБРЕ КОГАТО НЕ Е ИМАЛО ЕС!!!
  • 16 1984

    1 0 Отговор
    Ако в световен мащаб се забрани напълно на частни корпорации да произвеждат/продават оръжие, то военните конфликти много бързо ще намалеят с 90%. Оръжие и боеприпаси трябва да се произвеждат САМО И ЕДИНСТВЕНО в държавни арсенали. Дори не можем да си представим колко са дълги пипалата на корпоративния ВПК (най-евче в САЩ, но не само) и за какъв брутален лобизъм става въпрос.