Last news in Fakti

31 Март, 2014 18:58 1 529 0

"Луфтханза" отмени 3800 полета заради стачка

  • луфтханза-
  • пилоти-
  • полети

Пилотите на компанията протестират за по-високи заплати

"Луфтханза" отмени 3800 полета заради стачка - 1
Снимка: БТА

Германската авиокомпания "Луфтханза" отмени 3800 полета тази седмица заради стачка на своите пилоти, съобщава Би Би Си.

Според авиокомпанията 425 000 пътници ще бъдат засегнати от стопирането на полетите в сряда, четвъртък и петък. От компанията ще информират клиентите си за настъпилите промени чрез имейли и телефонни съобщения.

Товарният превозвач „Луфтханза Карго“ също ще бъде засегнат. Тези промени вероятно ще костват на компанията загуби на стойност десетки милиони евро.  През следващите дни от авиокомпанията ще могат да осъществят само 500 полета на дълги и къси разстояния.

Тридневната стачката бе обявена от профсъюза на пилотите „Кокпит“, заради недоволство от моментното им заплащане. Това е третата стачка на персонала в базата на "Луфтханза" във Франкфурт за последните 6 седмици. Към момента ръководството на авиокомпанията се опитва да поднови преговорите със стачкуващите колкото се може по-бързо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА