Last news in Fakti

2 Април, 2014 09:18 1 114 0

„Луфтханза“ отмени 28 полета до София заради стачка

  • луфтханза-
  • стачка

От сряда до петък 3800 полета няма да се осъществят. Стачката ще засегне близо 500 000 души

„Луфтханза“ отмени 28 полета от Франкфурт и Мюнхен до София и обратно. Това става ясно от прессъобщение на авиокомпанията.

Причина за отменените полети до София е стачката на пилотите на авипревозвачи „Луфтханза“ и нискотарифния „Джърман уингс“. От сряда до петък 3800 полета няма да се осъществят. Стачката ще засегне близо 500 000 души.

„Пътниците могат безплатно да си резервират нов билет, ако полетът им е отменен. Могат да сторят това в следващите три месеца. Могат да използват авиобилета си, за да пътуват с влак”, обясни Барбара Шедлер от компанията.

Пилотите от дъщерните компании като Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Eurowings, Lufthansa CityLine, Air Dolomiti и Brussels Airlines, няма да участват в стачката. Това ще позволи на „Луфтханза“ да използва техните самолети, за да минимизира щетите от стачката и да превози част от пътниците.

На летище София са отменени всички полети от и за Франкфурт и Мюнхен. Пилотите на „Луфтханза” настояват за по-високи заплати, докато авиокомпанията се опитва да съкрати разходите на фона на засилената конкуренция от нискобюджетните превозвачи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА