Last news in Fakti

23 Април, 2014 16:19 2 959 0

bTV с нови водещи на новините

  • btv-
  • новини-
  • водещи-
  • иван георгиев-
  • лиляна боянова

Лиляна Боянова и Иван Георгиев са новите водещи на централната емисия през уикендите

От тази събота (26 април) централната емисия новини на bTV в събота и неделя ще водят журналистите от нюзрума Лиляна Боянова и Иван Георгиев. През седмицата те ще продължат да бъдат действащи репортери. Юксел Кадриев и Виктория Петрова ще водят централната емисия новини от понеделник до петък, съобщават от телевизията.

„Световна практика е водещите на новини да са журналисти и лидери на обществено мнение с доказан опит. Иван и Лили са точно такива. Те са млади, талантливи  и перспективни и вече имат богат журналистически опит. Те са част от цялостната стратегия за развитие на bTV Новините – най-гледаната емисия в българския ефир”, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV.

Иван Георгиев е част от екипа на bTV от 2006 година. Автор е на документалната поредица „Македония - последният проект на Коминтерна”, излъчена през февруари в bTV Документите.  Двата епизода бяха най-гледаните предавания в часовия слот на премиерното си излъчване (22,30 ч., събота). Те привлякоха средно 23% от телевизионната аудитория. Филмите отбелязаха рекорд по гледаемост и в интернет страницата на медиата с общо над 100 хилиляди посещения.

През 2012г. Иван получи първата голяма награда за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова” за поредица от разследвания, разобличаваща схеми за манипулиране на изборния процес. Филмите бяха излъчени в bTV Репортерите. През 2012 г. е избран за аспирант на Световния прес институт  в САЩ (World Press Institute fellow). Завършил е  журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски”.

Лиляна Боянова е журналист и водещ с над 10 годишна практика. Завършва телевизионна журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Да бъде журналист е нейна  мечта, а основите теми, които привличат вниманието й са със социална насоченост, както и в ресорите образование и здравеопазване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА