Last news in Fakti

25 Май, 2014 10:21 3 276 0

Путин заплаши да промени пътя на „Южен поток”

  • южен поток-
  • путин-
  • русия-
  • ес

Руският президент Владимир Путин допуска възможността за промяна на маршрута на „Южен поток”, ако Европейският съюз продължи да „слага прът в краката” по този проект. Това той заяви по време на среща с представители на световните медии в рамките на Петербургския икономически форум.

„Ако в бъдеще има още проблеми по „Южен поток”, а Брюксел постоянни ни слага прът в краката, тогава ще обмислим други варианти за преминаване през страни, които не влизат в ЕС”, цитира „Интерфакс” руският президент.

Припомняме, че депутати от Европейския парламент настояват за силни икономически санкции към Русия. В случай, че Европейската комисия се вслуша в препоръките на евродепутатите, от санкциите могат да пострадат големи енергийни проекти, включително и „Южен поток”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА