Last news in Fakti

28 Май, 2014 12:30 1 866 0

„Южен поток” възражда строителството

  • южен поток-
  • глосов-
  • строителство

От години българските строители чакат проект като „Южен поток”. Близо 15 000 работни места ще осигури българския участък на газопровода. Тук се включва не само непосредственото изграждане на съоръженията, но също така и инфраструктура, места за хранене и други. Това каза инж. Светослав Глосов, председател на Камарата на строителите в България през TV7.

Българският участък от трасето е поверен на компанията „Стройтрансгаз”, в който влизат пет от най-големите местни фирми с опит в реализирането на големи проекти. „Зад тях стоят над 80 фирми, главно от региона на Северна България с ангажираност на над 5500 работници и специалисти. При такъв мащабен проект е по-добре подизпълнителят да е един голям консорциум, за да се гарантира спазването на сроковете и съответните отговорности по проекта. При ползването на много и по-малки подизпълнители тази отговорност се размива и е трудно проследима”, обясни инж. Гласов.

Българските строители ще извършат над половината от работата по изграждане на газопровода – трасета, довеждащи пътища, строителната част на компресорните станции.

Относно морската част инж. Глосов припомни, че тя ще бъде изградена от инвеститор. „Самите ние нямаме специализирана техника и опит в изграждането на подводната част”, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА