4 Юли, 2014 08:22 2 894 0

Данъчни издирват проститутка - дължи 42 000 лева на хазната

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Данъчни издирват проститутка - дължи 42 000 лв. на хазната, разкрива в. „Труд

Данъчните издирват русенска проститутка, която им дължи рекордните 42 000 лв. глоби от актове. Секструженичките по входно-изходните магистрали от Русе за София и Варна не са я виждали от близо 2 години.

“Коя беше тази... Май Мерито. Сигурно е отпрашила за чужбина”, вдигат рамене момичета по булевард “България”. Съдбата на колежката им не ги интересува особено много. Те се радват даже, че е изчезнала - така е намаляла конкуренцията за оределите клиенти.

Михайлова шеф на комисия в Страсбург , обобщава в. „Стандарт

Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Искра Михайлова е на път да направи исторически пробив за България в Европейския парламент. Бившият министър на околната среда и водите най-вероятно ще заеме поста председател на Комисията по регионално развитие, съобщиха от Движението за права и свободи. Номинацията си тя получи от парламентарната група на АЛДЕ. Досега представител от България никога не е заемал шефския пост в комисия на Европейския парламент. Броят на българските евродепутати, които бяха избрани от ГЕРБ и БСП, не стига за заемането на подобни позиции в техните групи. Възможно е от квотите на ЕНП и ПЕС избраниците ни да получат по едно заместник-председателско място в комисията.

Овощари: Българските плодове изчезват, тревожи се в. „24 часа“

Тежка се очертава да е годината за родните овощари. Заради пороите и градушките в голяма част от градините реколтата от кайсии е напълно унищожена. Стопаните предупреждават, че секторът е на път да изчезне, ако държавата продължава да не помага.

Оргии смениха пиенето в баровете на Слънчев бряг, обобщава в. „Монитор

Масови оргии станаха новият хит сред британците и германците, дошли на почивка в Слънчев бряг.

Новата мода на туровете предизвика и собственици на заведения да ги превърнат в еротични барове.

Надпиването е вече най-невинното състезание в сравнение с останалите предизвикателства. По време на туровете аниматорите измислят и добавят доста игри. Състезание по най-впечатляващи секспози е една от тях. Двойки се качват на дансинга и показват различни секспози. Някои се забавляват искрено, но други се престарават в желанието си да се покажат колкото се може по-извратени.

Държавата изпадна в политическа парализа, тревожи се в. „Сега“

Държавата е на път да се парализира напълно заради липсата на политическа воля и партийни разпри. Вчера Народното събрание на практика прекрати дейността си за неопределено време заради отказа на ГЕРБ да осигури кворума, а БСП и ДПС нямат необходимия брой депутати, за да провеждат сами заседания. По-късно шефът на НС Михаил Миков (БСП) призна, че не храни особени надежди нещата да се променят. Той обяви, че ще говори с всички парламентарни групи, но отказа да прогнозира дали това ще доведе до някакъв резултат.

Въпреки че премиерът Пламен Орешарски все още не е подал оставката си, някои от неговите министри започнаха да напускат потъващия кораб на властта. Здравната министърка Таня Андреева обяви, че излиза в дълъг отпуск, подобни намерения имат и други нейни колеги. Напълно блокиран е и фонд "Земеделие", от който зависи изплащането на милиарди левове за агросектора и селските райони.

Властта трескаво разпределя поръчки за стотици милиони, пресмята в. „Капитал дейли“

Обявяването на обществени поръчки достигна своя абсолютен рекорд - само на 30 юни бяха стартирани 300 процедури за общо стотици милиони левове. Причината за бързането е, че на следващия ден влизаха в сила промени в Закона за обществени поръчки (ЗОП). А те правят състезанието много по-прозрачно. Сега започнатите по стария ред стотици търгове и конкурси ще могат да бъдат поне в началото контролирани от сегашните управляващи. Начините са през написване на критерии за подбор, първоначална елиминация на неподходящи кандидати от назначени от сегашните министри комисии. Или ако обобщим - целта е да се разпределят огромни ресурси точно преди разпускането на властта.

За по-голяма сигурност правителството планира до дни да приеме и по-висока такса за обжалване на поръчките. Което намалява риска някой да оспори победата на фаворита.

Миков иска глоби, а не затвор за говорене за банките, пише в. „Преса“

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се обяви за налагане на глоби, а не за затвор за оклеветяване на банките. Той коментира внесения от Йордан Цонев от ДПС законопроект, предвиждащ от 2 до 5 години лишаване от свобода за разпространяване на неверни информации и от 5 до 10 години за нанасяне на значителни щети на банковата система, в пловдивското село Граф Игнатиево. „Затвор за говорене – вижте, това звучи малко страшничко. Нека да видим дали ще има заседание, може да се обсъжда един такъв въпрос, но не бива да се абсолютизира ролята на наказателното право. Не може всичко, което се случва в нашия живот, да бъде така ограничавано и спирано и само със заплаха от наказание, и то лишаване от свобода”, каза Миков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове