Last news in Fakti

27 Юли, 2014 10:44 15 098 24

Бареков с тежки обвинения към Бойко Борисов (Обновена в 16:45)

  • бареков-
  • борисов

„Готвен е повече от 30 години да заеме важни постове в държавата и да изпълни определена мисия

Бареков с тежки обвинения към Бойко Борисов (Обновена в 16:45) - 1
Снимка: БТА

„Българският политически елит е изчерпан, нахален, крадлив и трябва да си ходи”, заяви пред Нова телевизия в пряка връзка от Варна Лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков.

„Вярвам в институциите – НАП, Сметната палата, съда. Нека тези хора си свършат работата”, допълни той.

Според Николай Бареков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е свързан с Държавна сигурност и други служби.

„Готвен е повече от 30 години да заеме важни постове в държавата и да изпълни определена мисия. Имам документи за това, ще ги дам на съда, но в цялата работа са замесени и други ключови фигури на прехода, затова ще ги дам и на прокуратурата”, заяви той.

Освен главният прокурор Сотир Цацаров, за тях ще бъдат сезирани Европарламента, както и ЕНП.

„Истината е зловеща. Оказа се, че не живеем в приказка на Андерсен, а на Братя Грим. Хора, които се събират, подготвят, нагласяват, заговарят и извършват убийства“, обяви част от разкритията си Бареков  и обясни, че Цветан Василев е убит морално и икономически, така както физически е бил убит Илия Павлов.

Бареков даде подробности за съдържанието на документите, с които разполага.

"През 2002 г. се получава писмо в Националната разузнавателна служба (НРС), в което писмо се уведомява, че г-н Борисов, като нелегален сътрудник на тази служба, отказва да работи с нея поради заемането на висш държавен пост - главен секретар на МВР. Когато са го потърсили водещите офицери, той е заявил, че разговорът с него трябва да бъде воден само на ниво шеф на НРС и да се обърна към президента Георги Първанов и премиера по това време Симеон Сакскобургготски. В сигнала се описва, че господин Борисов, в качеството му на главен секретар, замита в архивите на МВР следите от своето престъпно поведение в миналото. Също така прочиства архивите на Държавна сигурност от досиета на политически дейци.

Първото досие, което е извадил от ДС, е било на Красимир Каракачанов. От тук задавам въпроса, какви са зависимостите между тези хора? Борисов е предупреден, че трябва да се върне на работа в НРС и да продължи да снася информация. Когато отказва, се стартира разработката „Мазника“, в която основни информатори за дейността на Борисов са най-близките му след това хора – Иван Драшков и Ботьо Ботев ", каза Бареков.

Това, което ще направя тези дни с разкритията, ще разтърси политическата система из основи. Аз ще оцелея, въпреки всички атаки срещу мен и обещавам на 5 октомври рестарт на политическата система, подчерта евродепутатът.

„Ангел Славчев не е бил вложител в нашата партия. Аз го поканих да се реализира като политик в „България без цензура”.

"Аз го забелязах още докато беше по улиците и скандираше срещу Борисов. Това, което той направи, си е лично решение. Никой не го подкрепи в партията и остана сам и обслужи интересите на ГЕРБ и ДПС. ВМРО също избраха своя път”, допълни лидерът на ББЦ.

„Ако имах зад гърба си кукловоди, сега нямаше да ми се случват такива беди. Аз съм атакуван от всички страни. Ако Пеевски стоеше зад мен нямаше във вестниците му да грее физиономията на Бойко Борисов, а моята. Според мен това „момче” е под някаква форма е контролиран изцяло от Ахмед Доган. Ако някой стои зад мен през Пеевски, това би трябвало да е Доган. Но аз не съм го виждал на живо никога”, категоричен бе бившият журналист.

Той заяви, че нито новата коалиция в парламента между ГЕРБ и ДПС е случайна, нито атаките срещу него. Те приличат на сценарий, писан от някого срещу единствената партия, която води битка срещу статуквото. Ако имах кукловоди, нямаше да ми се случва това – да ме атакуват всички – ГЕРБ, ДПС и БСП, посочи Бареков.

Той отсече, че не иска да се изкарва сам герой, а иска морална и гражданска подкрепа, за да се разбере Кой и Защо.

Бареков съобщи, че изпраща писмо до Протестна мрежа, с което ги кани на среща следващата седмица, за да им покаже оригинални документи от българските и чуждестранните служби, които изцяло разкриват същността на Борисов и връзката му с Доган.

„Ако желаят най-после да разберат отговорите на въпросите кой и защо, да заповядат с мен при г-н Цацаров“, призова лидерът на ББЦ.

Той поиска морална и гражданска подкрепа, за да се получат отговорите на тези въпроси.

„Медиите трябва да решите дали ще подкрепите това, което ще изнеса като факти и данни“, посочи Бареков.

Той се обърна с призив от сега нататък да се задават въпроси на Борисов, за да се разбере истината.

„Подавам ръка към всички – Реформаторския блок, Протестна мрежа, читавите хора в ГЕРБ, нека заедно да разберем истината, защото тя ще ни направи свободни“, призова лидерът на ББЦ.

 ще поискам в удобно за г-н Цацаров време след сряда, да се явя доброволно в прокуратурата и да предам оригиналните документи и доказателства срещу Борисов“. Това съобщи лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

„Така изпълнявам и препоръката на г-н Драшков“, коментира Бареков по повод изявлението на бившия зам.-председател на ДАНС Драшков, който заяви ще го съди за клевета.

"Аз не казвам дали офицерите, замесени в тези разработки, са добри или лоши. За мен тези офицери са добри. Лоши са героите на тези разработки, а основен герой в тях е Бойко Борисов", подчерта лидерът на ББЦ.

Към 16,45 часа от пресцентъра на България без цензура обявиха, че Бареков е бил заплашен: "След като разкри, че разполага с оригинални документи, доказващи престъпното минало на Бойко Борисов, към лидера на „България без цензура“ Николай Бареков беше отправена заплаха за убийство. Това стана чрез коментар в социалната мрежа Фейсбук под публикация на интернет страницата на в.“24 часа“, свързана с интервюто на Бареков от тази сутрин по Нова телевизия.

Авторът на коментара, който се е подписал с името Иван Данев,  отправя заплаха към Бареков „да си затваря устата“, ако иска да е „жив и здрав другата седмица“.

От дейността на профила му във Фейсбук става ясно, че той е свързан само с послания, мнения и коментари, които пропагандират подкрепа за ГЕРБ и Бойко Борисов, от което става ясно, че това е някой от т.нар. интернет тролове, които обслужват партия ГЕРБ и лидера й.

Още днес ще бъде подаден сигнал до ДАНС, прокуратурата и отдел „Компютърни престъпления” към ГДБОП с молба да се установи самоличността на автора на съобщението в интернет. Властите ще бъдат призовани да предприемат разследване на случая."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 8 Отговор
  • 2 Симеон Тасев

    2 10 Отговор
    ПРАВ Е ТАКА Е ВСИЧКО КОЕТО КАЗА
  • 3 G R N

    10 2 Отговор
    И физиономията на това момче се промени. Че е на кока е ясно, но налудничавостта иде и от съдържанието в черепната му кутия. Политическа еднодневка.
  • 4 hienata

    8 1 Отговор
    За мен българския политически живот е един голям прозорец закрит с щори. Зад щорите стоят всички политици и се опитват да повдигнат щората пред опонента си,но те да са на сянка. Другият им голям стремеж е да оцапат образа на опонента, без значение как и това е само преди избори. През останалото врем всички са на сянка и са приятели, пият си уискито и ни се чудят на акъла до кога ще ги избираме, а те ще се гаврят с нас.
    Този бо..ук до преди 3години правеше св....ки на Бойко, а виждаш ли имал документи против него , защо сега ги вадиш, а не през 2010 г например??!!?? Има само един смислен отговор : ЗАЩОТО СИ .................... ........ и .............. и защото всичко което говориш се отнася и за теб. (на мястото на точките съм изредил всички псувни и обидни квалификации които знам)
  • 5 Anty I

    6 4 Отговор
    Безсилието ражда истерия! Колко ли платихте на Трактора за "инфото"!?
  • 6 Anty I

    9 5 Отговор
    Не го харесвах Борисов, но не е идвал на власт с помоща на компромати и никога не е заливал опоненти с толкова кал, колкото нна него му изляха...
    Е, малко е саркастичен към плъхове, влечуги и др. пълзящи гадинки.
  • 7 Красимир Димитров

    4 5 Отговор
    С оставката на правителството се почна и компроматната война на К...та.Много добре знае,че Борисов му е единствен конкурент и ще се опита да го оцапа хубаво преди изборите.
  • 8 йордан иванов

    6 4 Отговор
    Почва се старата песен на нов глас! Да скалъпят всякакви измишльотини за Бойко преди изборите! Алоо Бюреков изпий си хапчетата докато е време, че скоро и ти ще посетиш психиатрията..
  • 9 Dimitar Ignatov

    4 6 Отговор
    Честон казано казва неща които се знаят от много хора в страната и се говорят под сурдинка. Където и да ида и стане дума за Борисов хората говорят за това ,че има тъмно минало. Това е обществена тайна.
  • 10 Nina Richi

    3 6 Отговор
    Боко, щом е впрегнал бившите хора в службите, като Драшков и Ботев, значи работата е дебела.
  • 11 Тенгри

    2 7 Отговор
    Най-важното в случая е че обвиненията са верни!

    Коментиран от #17

  • 12 Наталия Томова

    2 6 Отговор
    Най-страшното е че може би не се досещаме и за малка част от престъпленията на Борисов.
  • 13 Стефан Караджов

    2 6 Отговор
    Обвиненията не са по-тежки от самите престъпления на Бойко
  • 14 Gogo Arapovski

    1 3 Отговор
    Както каза Бареков-Истината ще ни направи свободни.
  • 15 Пламен Бакърджиев

    7 2 Отговор
    Защо Бареков не казва нищо за Станишев а напада Борисов? Защото Станишев отива в ( Европата ) и е кофти да се говори срещу него. Пълен подлизурко е Бареков.

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Контра

    0 1 Отговор
  • 17 Anty I

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тенгри":

    Как верни!? Нали още не ги е изнесъл....
  • 18 по темата

    1 2 Отговор
    Два г.да си правят пиар един друг.
  • 19 Симеон Тасев

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Пламен Бакърджиев":

    мойто момче надали ти разбира гайдата какво пишеш та си тръгнал

    Коментиран от #24

  • 20 Симеон Тасев

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Пламен Бакърджиев":

    има време всички да си платят обяда
  • 21 Папур Шпеков

    3 0 Отговор
    Мноу си объл Тасев, мноу.
  • 22 Едикой си

    2 0 Отговор
    Хахахах....стига бе Бюрек...веднага пък бил заплашен....
    Направо като чета словоблудството на тоя и ми става смешно.
    Пълен смешко....
  • 23 dizi g

    2 0 Отговор
    Ау,каква епична битка на платени тролове се е заформила в тия коментари!!!
  • 24 коко

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Симеон Тасев":

    Симеончо, много ти е почервенял г.зо.. от какво така..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове