Last news in Fakti

13 Август, 2014 15:42 1 813 3

Борисов осъди Сидеров за 200 000 лв.

  • борисов-
  • осъди-
  • сидеров

Клеветническите твърдения, от които се е засегнал лидерът на ГЕРБ били, че е изнасял чували с пари, покровителствал е контрабандни канали и канали за трафик на проститутки и наркотици

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди лидерът на „Атака“ Волен Сидеров да му плати 200 000 лв. обезщетение за причинени вреди.

Това показва справка в електронното деловодство на Софийския градски съд (СГС), като решението е взето на първа инстанция миналия петък.

Лидерът на „Атака“ е осъден за четири клевети, изречени от него в интервю за столичен вестник през юни миналата година.

Публикацията с клеветническите твърдения е със заглавие „Цветанов е едно от най-зловещите лица на прехода”.

В нея Сидеров твърди, че Борисов, е покровителствал канали за трафик на проститутки и наркотици. Тези две клевети ще му струват по 50 000 лв. всяка.

В съобщеие до медиите от партия "Атака" нападнаха съдийката по делото за клевета срещу лидера им Волен Сидеров.

Според "Атака" съдия Теодора Нейчева не се съобразява с експертиза по делото и не зачита показанията от страна на двамата свидетели от "Атака".

Тя взима предвид само показанията на свидетелите от страна на Борисов. Затова националистите тълкуват поведението ѝ като изпълнение на политическа поръчка на ГЕРБ.

От "Атака" обявиха, че започват собствено разследване за корупционни схеми, зависимости и изпълняване на политически поръчки от съдия Нейчева.От партията ще внесат сигнал до ВСС за допуснатите сериозни процесуални нарушения при постановяване на решението от съдията.

Съдия Нейчева е била командирована от  Разград в Софийски градски съд и без конкурс започва работа в СГС, твърдят от "Атака".

Според тях назначението ѝ е лично от приятелката на Цветан Цветанов Владимира Янева, която е председател на Софийски градски съд, като специално за Нейчева Янева иска закриване на щата в Разград и откриване на такъв в СГС.
 

За изказването си, че лидерът на ГЕРБ е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от контрабанда, Сидеров трябва да плати на бившия премиер 40 000 лв. Толкова ще му струва и твърдението, че в резултат на въпросните престъпни дейности Бойко Борисов е получил "поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява".

Лидерът на „Атака“ ще трябва да плати и 12 195 лв. разноски по делото, а Борисов пък да покрие само 460 лв. заради отхвърлената част от иска му.

Новината е потвърдена и от адвокатската кантора, която представлява Борисов в съда.

Факти.БГ припомня, че делото бе заведено през миналата година в Софийския градски съд (СГС) и е гражданско, тъй като по това време Волен Сидеров е с депутатски имунитет. Искът e в размер на 200 000 лв., по 50 000 лв. за всяко от твърденията.

При взимането на решението съдът се е обосновал с това, че да се приписват публично грозни престъпления, е опит за дискредитиране и за унищожаване на авторитета, а от казаното от Сидеров, Бойко Борисов се е почувствал засегнат като човек и като лидер на партия, за която са гласували 1 млн. души.

Решението на СГС не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния съд в София.


Бойко Борисов коментира новината във Фейсбук, заявявайки, че винаги е казвал, че вярва в българската съдебна система.

"Съдът реши, че клеветникът Сидеров ще трябва да ми заплати общо почти 200 000 лв. Крайно време е в българската политика да започнем да говорим за проблеми и решаването им, а не да се използва езикът на омразата – чрез хвърляне на обиди и клевети, които като опорни точки да очернят противника".

По думите му клеветнически квалификации са се превърнали в основен лайтмотив на предизборните кампании на неговите политически опоненти.
С клеветниците само съдебните дела могат да решат проблема, скоро и други такива ще си получат заслуженото, заканва се лидерът на ГЕРБ.

"На пръв поглед сумата, която Сидеров трябва да ми изплати, изглежда голяма, но вредите за репутацията ми, която съм градил цял живот, са много по-големи. Благодарение на нея съм бил мажоритарно избиран на всички постове и съм създал партия, която е печелила над 10 избора последователно. Приеман съм от Белия дом до Берлин и от Лондон до Париж, получил съм най-високите полицейски награди на почти всички служби в света именно за борба срещу организираната престъпност", добави бившият премиер.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    3 1 Отговор
    Ха-ха-ха ся идва ред и на дудука, че той каквито ги говори....
  • 2 Монго

    1 3 Отговор
    Ако аз кажа, че Б.Б. е имал връзки с "борчески групировки", но не го докажа пред съда, и Боко ме осъди, това значи ли , че аз лъжа...
  • 3 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор
    БОКО ТИКВАТА ТЕЗ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ЗАПОМНИ КАМОЛИ ДА ГИ ИЗВЪРШИ. СИДЕРОВ МНОГО ГО Е НАДЦЕНИЛ С ТЕЗ ТВЪРДЕНИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове