Last news in Fakti

25 Август, 2014 08:28 11 110 12

Осъден за дрогата в Опицвет се удави пред хотела на Георги Илиев

  • преглед-
  • георги илиев-
  • осъден-
  • дрога-
  • се удави

Преглед на печата

Осъден за дрогата в Опицвет се удави пред хотела на Георги Илиев, разказва в. „24 часа”

Осъденият за нарколабораторията в Опицвет Кристиян Младенов се удави днес сутринта в Слънчев бряг пред луксозния хотел "Дюн", собственост на вдовицата на застреляния бос на ВИС-2 Георги Илиев.  На Младенов е оказана първа помощ, дишането му е било възстановено, преди да дойде линейката. Спешният екип също е пристигнал бързо. По пътя към бургаската болница обаче състоянието на 47-годишния мъж се е влошило и той е починал.

Голяма част от удавянията това лято са на плитко и са вследствие от някакъв здравословен проблем, коментира специалист по водноохранителната дейност. Ако загубата на съзнание стане в морето, дори и да не е надълбоко, това често се оказвало фатално, тъй като човекът веднага аспирирал вода.

Червени по места бесни на централата, разкрива в. „Труд”

Вътрешнопартийните дразги, които тресат БСП заради подредбата на депутатските листи, са на път да променят акцента на предизборната кампания на левицата.

Вместо да се обединят в агитация за победата на партията някои от социалситите, които ще останат на задни места в кандидатските списъци, тайно се готвят да призовават за преференциален вот, който да ги прати в парламента. Това признаха пред "Труд" от ръководството на столетницата.

Бебетата с 1000 повече, пресмята в. „Стандарт”

Хиляда бебета повече са се родили у нас досега в сравнение с миналата година. 40 799 новородени са проплакали досега срещу 39 489 през 2013 г. Въпреки че сме далече от бейби бум, цифрите дават някакъв оптимизъм за увеличаване на раждаемостта. Традиционно най-много бебета са проплакали в София (9953), Пловдив (4531), Варна (3053) и Бургас (2260). Сливен обаче засега отнема петото място на Стара Загора за разлика от миналата година. През тази в града на липите са проплакали 1964 бебета срещу 2046 в Сливен. Разместване има и на опашката. Както обикновено най-малко бебета са се родили във Видин (330) и Разград (339). Перник обаче е изпреварил Смолян с 405 малчугани срещу 389.

Гимназистите от Кърджали отново са първи по успех, гордее се в. „Сега”

За поредна година учениците от област Кърджали завършват средното си образование с най-добър среден успех сред връстниците си от страната. Новост тази година е, че абитуриентите са успели да преминат психологическата граница от 5.00, под която останаха през 2013 г. След като бяха първи по успех и на матурите, сега успешно завършилите гимназия в областта са постигнали среден успех в дипломата 5.03. Това показват данните на Министерството на образованието и науката за 2014 г. за 974 от общо 1013 училища.

Показателно за добрите постижения на учениците е, че зрелостниците от гимназията за чужди езици "Христо Ботев" в Кърджали тази година са на трето място в страната по среден успех от матурите, след Американския колеж и столичната Испанска гимназия, докато м.г. бяха "едва" на шесто място. Въпреки че в последните няколко години учениците от Кърджали са с най-добри резултати и на матурите, и по среден успех от дипломите за средно образование, МОН все още не е анализирало образователния феномен.

Най-субсидираните животновъди, разследва в. „Капитал дейли”

От трите земеделски сектора с най-големи помощи от държавата и ЕС - зърнопроизводството, тютюна и отглеждането на животни, последният бранш е с най-ниски субсидии и концентрация. Топ 20 на получилите най-големи държавни помощи животновъди показва, че дружествата са получили 6 млн. лв., или 5.5% от отпуснатите за сектора 110 млн. лв.

Поглед над фирмите показва, че най-много представители има от Пловдивския и Добружданския регион, повечето производители отглеждат крави, а не овце, и отчитаните печалби са ниски. Но има и един странен факт - много от компаниите имат връзки с ДПС. Това показва справката по Закона за достъп до обществена информация за 20-те компании, които за последния сезон са получили най-големи суми от бюджета по програмата за животновъдство.

Шефът на ОББ Стилиян ВЪТЕВ: Политиците не бива да закрилят банки, пише в. „Преса”

Не бих казал, че има трусове в системата, но имаме нерешен проблем и той е КТБ. Крайно неприятен случай не само за банковата общност, а и за цялото общество. От две-три години открито казвах, че банката КТБ следва порочен модел на банкиране и той няма бъдеще. В началото банката на „скъпите клиенти“ действително започна с видима концентрация на ресурси от държавния сектор с явната подкрепа на изпълнителната власт. Не се впечатлих особено много от необичайно бързия й растеж през следващите години, даже и когато тя изпревари ОББ по активи. Действително се озадачих обаче, когато в началото на тази година КТБ изпревари ОББ по общата сума на депозитите от граждани. Тогава направихме по-сериозен анализ на банката за последните пет години и какво се оказа - че три четвърти от депозитната база на КТБ е от влогове на граждани и само една четвърт е от фирми, т.е. митът, че банката се финансира главно от средствата на държавно контролирани фирми, е неверен. Освен това размерът на кредитите за граждани спрямо общата сума на привлечените депозити от тях е под 1 процент.

На основата на тези данни, а и на други косвени показатели не беше особено трудно да се прецени, че имаме банка, която следва модела на т.нар. директно банкиране - събира относително скъпи ресурси от пазара (дава високи лихви по депозитите) и ги насочва за финансиране на отбрани проекти (с ниски лихви). Дълго време на шега определях този модел като „ислямско банкиране“ - при него няма понятие „лихва“. Тя е забранена от Корана, вместо нея вложителите получават печалба, която си разпределят с ползвателите на кредитите или с банката. Независимо че като цяло проблемът КТБ беше катализиран по изключително неприемлив и видимо политически диктуван начин, неговият генезис е по-скоро банков, а не политически.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    6 4 Отговор
    Ако си беше лежал в затвора, а не по плажовете, щеше да е жив...
  • 2 псевдоним

    8 3 Отговор
    много народ запали тоя,ГОСПОД СИ КАЗА ДУМАТА
  • 3 Кобрата

    3 3 Отговор
    Ами така е...който прави лошо, рано или късно му се връща.
    Сега Свети Петър ще реши през коя врата да го прекара.Колко хора са изпатили от тоя разбойник.
  • 4 локомотива

    2 4 Отговор
    много ми е интересно защо на номер 2 са дали минуси,или не познават това човече кристиян,или са обьркали клавиатурата,да изтеглят техниката от обектите,че иначе брат му ще ги продаде на място
  • 5 Гост

    2 3 Отговор
    Лека му пръст на човека, аз не знам кого и как е запалил, както твърдят някои тука, освен историята с амфетамините в Опицвет.
  • 6 Гост

    2 2 Отговор
    осъден за..........

    Чшшш, ей. Присъдата е такава, каквато е влязлата в сила, а тя е оправдателна на последна инстанция -ВКС. Значи не е осъден , а оправдан, което пък значи, че заглавието следва да е "оправдан за дрогата в Опицвет.........."

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Autohouse Randm

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

  • 8 Autohouse Randm

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    shtom ima opravdatelna prisada kakvo mrankate be.sada reshava a ne toia chul onia ne razbral.Leka mu prast na choveka.
  • 9 мануел апостолов

    0 3 Отговор
    Bog da prosti choveka.za omrial ili dobro ili nishto.
  • 10 Адолф Хитлер

    1 1 Отговор
    На какво са бесни тези комуняги? Вместо ние да сме им бесни ,че ни смазаха живота , те били бесни..... Хахаха трябва да ги обесим всичките до един!!!!
  • 11 доста запознат

    0 0 Отговор
    до коментар номер 6,попитай стотиците работници от АГРОКОМПЛЕКТ,по колко заплати ги изгори този бизнесмен и какво дьржание имаше спрямо техните претенции за парите които имсе полагаха,и относно излежаването на присьдата,че той в казичане почти не беше вьтре,постоянно беше вьнка и то извьн софия,така че като не ви е ясно не пишете глупости
  • 12 доста запознат

    0 0 Отговор
    и вьпреки всичко лека му прьст ,имаше две деца които нямат никаква вина че баща им беше такьв човек
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове