Last news in Fakti

4 Септември, 2014 09:21 2 970 12

Жената до Бареков: Ние сме новият донор на кръв на България

  • жената-
  • бареков-
  • мария календерска

Мария Календерска е втора в листата на ББЦ в Благоевград и втора в 24 МИР в София

Жената до Бареков: Ние сме новият донор на кръв на България - 1
Снимка: Нова телевизия

Жената до Николай Бареков - Мария Календерска, е втора в листата на „България без цензура” (ББЦ) в Благоевград. Тя е втора и в листата на 24 МИР в София. Появиха се заглавия, че тя е оръжието на новия политик срещу Цветан Цветанов и Атанас Атанасов в Благоевград.

В Нова телевизия тя обясни, че е загърбила телевизията, за да се впусне в политиката, тъй като според нея е време за промяна:

„Време е за промяна и аз ще работя за нея. Животът е незадоволителен за цяло едно поколение. Това беше причината да напусна журналистиката и да вляза в политиката.“

По думите й в един момент се е оказало, че средствата на журналистиката са недостатъчни да се постигне и минимална промяна, която е нужна за България.

„Ние, от ББЦ сме обещали на народа да се постараем да променим живота му и ще го направим, ако имаме възможност да изпълним програмата си. Омръзна ми екземпляри като Яне Янев да ми дават тон в живота. Ако политиците си бяха свършили по-добре работата, сега щях да стоя в едно студио или апаратна и да правя това, за което съм учила и мечтала. Аз съм човек, който се опитва да успее в живота. Ставала съм в 4.30 сутринта, отразявали сме актуалните предавания. Телевизията не е истинския живот. С него се сблъсках, когато минахме през България с турнето на предаването "България без цензура", каза Календерска.

"На всеки като журналист се е случвало да види хора с проблем, да звъни на институции и политици, които остават глухи. В един момент осъзнаваш, че средствата на журналистиката са недостатъчни, за да помогнеш и решаваш да се намесиш по един друг начин", обясни мотивите си за влизане в политиката.

"Българският народ е един донор, в който политиците и фирмите, които ги подкрепят, са впили своите нокти. Само че те не си дават сметка, че този донор вече е толкова слаб, че ако не влезе нова кръв, ще загине. Ние сме тази нова кръв”, категорична бе Мария Календерска.

Във връзка с критиките относно обещанията за невъзможни неща, като например идеята на ББЦ за 1 милион нови работни места, Календерска обясни, че те на практика са за двата управленски мандата, които искат – това означава по около 150 хиляди на година, което според нея не е невъзможно.

„Направено е в други страни. Ако се намерят начини чрез данъчни облекчения работодателите да бъдат стимулирани не само да увеличават печалбата си, а да създават работи места, това е напълно възможно“, смята Календерска.

Тя посочи, че нейното намерение е не да работи "Срещу", а "За".

"ГЕРБ ще е силата, която ние ще се стараем да не допуснем да се върне във властта по същия начин, по който управляваше”, заяви половинката на Бареков.

Календерска обяви също, че от партията на Борисов се наблюдава отлив. Като пример тя даде резултатите, които формацията е постигнала на изминалите избори. Така например на първия вот за тях са гласували 1,9 млн., а после по-малко.

"Това означава, че хората се разочароваха от ГЕРБ. Сега Цветан Цветанов пак се е кандидатирал, все едно, че нищо не се е случило", отсече Календерска.

На въпрос какви са взаимоотношенията им с Цветан Василев, тя коментира, че го е срещала, но не го познава. Отхвърли и обвиненията, че той е финансирал кампанията на ББЦ на евроизборите, която бе посочена за една от най-скъпите.

Тя коментира и случая с ВМРО като каза, че патриотите са една прекрасна формация и притежават вроден талант, който не могат да използват. В интервюто си тя ги сравни с футболиста Валери Божинов.

"Той също е вроден талант, но когато трябваше да изиграе един важен мач и да покаже какво умее, за да отиде на едно друго ниво, той каза "имам една булка, отивам да се женя за Николета" и така се свърши с кариерата. По същия начин се развиха и нещата с ВМРО", разясни Календерска.

В личен аспект тя обясни, че стои до Николай Бареков и помоли да не бъде сравнявана с когото и да било.

"Не ме вкарвайте в стереотипа на Деница Гаджева, Капка или Евита Перон", обяви Календерска.

Празнично ще ми е, когато на следващата година отида в магазина и на касата няма да има възрастни хора, които си броят стотинките и си купуват преоценени мандарини, обобщи тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    0 6 Отговор
    Само свежи,амбицирани и кадърни хора,като Календерска,ще донесат промяната!

    Коментиран от #10

  • 2 Елена

    2 3 Отговор
    Мацката ги разсипа Хахах
  • 3 Дани

    0 5 Отговор
    Момичето е интелигентно и умна и се учудвам защо журналистите от Нова се държаха така нападателно.

    Коментиран от #11

  • 4 Анонимен

    0 5 Отговор
    Успех на младата дама в политиката. Ще й е трудно срещу опечени лъжци като Цветанов и ген. Атанасов.
  • 5 Йозо

    4 0 Отговор
    Какво се впечатлявате от тази тя е същия като дудука .
    Манипулират да гласуват за тях , а като влязат в парламента ако въобще се сучи ще забравят за които са ги вкарали.Поредния фалш и лицемерие за полуграмотната публика.
  • 6 Бате Цецо

    2 1 Отговор
    Еййй много платени писачи се появиха и в този сайт. А колкото да "дамата" - една златотърсачка, приела добро финансиране за да е спътница на Дудука.
  • 7 Иван Господинов

    3 1 Отговор
    Що не дадете направо линк към видеото с интервюто там си личи идеално що за чесновка в интелектуален напън става дума. А тия тролове преди мен - направете си труда да си измисляте поне по две имена и да пишете в различни стилове че прекалено си личи как някой бот се е логвал и е писал коментари за бройка.

    Коментиран от #9

  • 8 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор
    яне янев и мъжа и са като сиамски близнаци.слабоинтелигентни и арогантни свързани с финансовата олигархия ,кукли на конци.попрочетох интервюто и си личи ,че с барека са на едно ниво.надявам се да не влязат в следващия парламент защото са напълно излишни .подобно на печалните бизнесблокове,атаки,вмрота,рзс та и т.н безидейни партии.
  • 9 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван Господинов":

  • 10 Autohouse Randm

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Слави":

    trol do trol ste
  • 11 nemo 84

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дани":

    stiga be te li go napadaha ili tq se pravishe na jertva . mnogo obeshtava prikazki razkazva i vrelini kipeli samo i samo da nalapa kokala
  • 12 Кобрата

    2 0 Отговор
    вие ще сринете държавата до край ако ви изберат.
    Този Бареков ако продължава да си тика носа където не трябва ще му теглят и на него съчмата, въпрос на време е да се случи и да чуем по телевизията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове