Last news in Fakti

4 Ноември, 2014 22:34 14 474 27

Бойко Борисов във "Фейсбук": Днес взех най-тежкото решение в живота си

  • герб-
  • бойко борисов-
  • правителство-
  • кабинет

Меглена Кунева ще заеме вицепремиерско място по европейските въпроси

Днес взех най-тежкото решение в живота си. Съзнавам, че всички направихме огромни компромиси със себе си, но с ясното съзнание, че сме длъжни да направим необходимото, за да излезе България от кризата. Видях, че всички разбират с колко трудно начинание се захващаме.

Обсъдихме различни варианти и заедно преценихме и плюсовете, и минусите за участието ни в кабинет. Въпреки трудностите се обединихме, че това е единственият шанс да опитаме да стабилизираме държавата.

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обобщавайки приключилите с Реформаторския блок консултациите за съставяне на правителство.

Меглена Кунева ще заеме вицепремиерско място по европейските въпроси, правосъдие, външни и вътрешни работи, което ще бъде дадено на Реформаторите след финалната договореност с ГЕРБ днес. Тя ще отговаря и за всички министри от РБ, научи Факти.бг.

Постовете си ще запазят двама министри от служебното правителство, които дефакто ще бъдат от квотата на Реформаторския блок, както вече прогнозира Факти.бг. Това са министърът на външните работи Даниел Митов, за когото натискът и отвън бил доста голям. Митов е тясно свързан с "Демократи за силна България" (ДСБ). Министърът на правосъдието Христо Иванов, който дойде от неправителствения сектор, също запазвал поста си.

Реформаторите имат подробно разписана програма за реформи в правосъдието. Едно от вижданията на Иванов е международно наблюдение на прокуратурата, срещу което се обяви главният прокурор Сотир Цацаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    2 1 Отговор
    Някои може и да излезете от кризата........
  • 2 иванов

    1 2 Отговор
    по малко власт по малко зло
  • 3 иванов

    0 3 Отговор
    Дано да не вземат да се палят пак хората като факли

    Коментиран от #8

  • 4 дивака

    1 6 Отговор
    Дано да ти е последно тикво

    Коментиран от #5

  • 5 скар фейс

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "дивака":

    И аз така казвам. тиква е тоя.
  • 6 Диди

    6 3 Отговор
    Горкия човечец как се мъчи..чак да ти стане жал на какво се подлага заради нас хрантутковците , които си бачкаме по 12 часа 6 дни седмицата за 450 лв. и въпреки това сме недоволни...а той завалията...
  • 7 o&k

    4 3 Отговор
    Това е реално най-добрият въэможен кабинет при настоящата партийна наличност в парламента .
  • 8 Краси

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "иванов":

    Ти наистина ли го мислиш това нещо ? Или ги подстрекаваш ?
  • 9 кукловода

    2 4 Отговор
    Давай Тиков вдигай цените и данъците, грабете, като за последно!
  • 10 mediator37

    2 0 Отговор
    Впечатляващо е как Деформаторите с 8% от изборите опапаха 33% от министерствата.
    Два месеца викане по жълтите павета и цюрюк , цюрюк на мазната държавна баница. Б-х ги у деформаторите !

    Коментиран от #12

  • 11 пипалот

    1 2 Отговор
    сега остана утре да вземеш отново решение и да ходиш да се е..ш нагъл
  • 12 пак вдигат тока

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "mediator37":

    То тва им беше мъката, кой колко да открадне! За това не можеха да се разберат толкова време, явно М...ла е лаком. Сега ще видим кой ще счупи рекорда по кражби и продажби, М...ла или Тиквата, това е големият двубой! Колко банки ще оберат и колко фонда и програми ще източат. Гледайте спектакъла и се молете да не е студена зимата, че "спасителите" са ни приготвили традицонният ценови шок по случай коледните празници!
  • 13 Стоян Стоянов

    4 1 Отговор
    със стари к...и нов бардак не става. Успех все пак на правителството, дано успеят да овладеят поне частично кризата
  • 14 Johny

    2 3 Отговор
    ПРОБЛЕМА НА вас Е, ЧЕ ВЕЧНО СТЕ НЕДОВОЛНИ...КАКВО ви ИНТЕРЕСУВА КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ Е НА ВЛАСТ КАТО НЕЩЕТЕ НИТО ГЕРБ, НИТО РЕФОРМАТОРИ, НИТО ПФ, ДПС, БСП, АТАКА, ББЦ.....ЗАЩО МРЪНКАТЕ И КАКВО ИСКАТЕ?!? РАЗБЕРЕТЕ С МРЪНКАНЕ НЯМА ДА СТАНЕ!!!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 15 Гостът

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Johny":

    В България тъпаците не си знаят местатат, още след 9-ти, умните и кадърни хора бяха заличени, а онези, най-тъпите, поеха ръководството на държавата, то е нормално техните синове, внуци и правнуци да протестират, все пак са свикнали да лапат

    Коментиран от #17

  • 16 Румен Янев

    1 1 Отговор
    Защо ли тези дето висят у фейса не ги вземам на сериозно ...
  • 17 Johny

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гостът":

    Аз нямам нищо против, някой да протестира...идеята е обаче да имаш някаква ясна концепция, за какво протестираш, какво искаш да се промени и да знаеш чрез кого и как искаш да се промени! Тук чета само:
    -ПП ГРОБ.....
    -ПП ДЕФОРМАТОРИ....
    -Цигани
    -Турци
    Болен
    Това е мрънкане, не протестиране и е БЕЗМИСЛЕНО!
  • 18 скар фейс

    1 1 Отговор
    Не се засягай, но и ти хабер си нямаш какво се случва в тая държава. Ясно е какво искат хората - по-високи доходи и стандарт на живот, а не територия с европейски цени и африкански заплати. Колкото до платените протестъри, за които говориш, е тоя на снимката е един от многото организатори, за да успеят да вменят, на народа, че не знаел аккво иска. А колкото до самия народ...голяма част от него наистина е прост, защото останалата е в чужбина.
  • 19 Бойко Станишев Доганов

    1 1 Отговор
    Най-лесния вариант е да заминеш в чужбина, но какво остава за близките ти, за децата които учат и вярват, че ще променят този мизерен живот, в който са израснали и се надяват, че ще успеят да направят едно по-добро бъдеще. Не си мислете, че само глупаци и тъпаци стоят в България. Напротив - народа не е "прост", както ВИЕ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ го описахте. Това е силен народ, който търпи дилъри, мутри, убийци и политици да се подиграва с него, но рано или късно това ще се промени.

    Коментиран от #26

  • 20 гост

    2 1 Отговор
    НЕЩАСТНИ ПОЛИТИЦИ ! Доведете тия от ЕС да видят в каква мизерия живеем ! Боко а ти и твоят смешник цветанов пребихте България !Какво решение да вземаш ? от пожарникар и полицай нищо не става !
  • 21 Нерва

    2 0 Отговор
    Бъдете горди че сте Българи намразих л..няните политици вече незнам мисля че трябва да става някаква революция да мрем или да живеем като нормални хора !!!!!!!!!
  • 22 цецо калъпа

    0 0 Отговор
    аз от герб ми дадоха карти да веии ят а
  • 23 Ради

    1 0 Отговор
    хора разберете че не можем да се оправим с магическа пръчка,трябва труд и единство,разбирателство за това на нашето знаме пише "съединението прави силата"в момента сме разделени и разкъсани от всички, най-вече от самите нас.Бойко Борисов не го познавам лично,какво ли не съм чул и чел за него,но това което направи в момента,да се обединят ми говори само,че за първи пат от години на сам,някои нещо се опитва да направи,желая му късмет и здраве и да не се отказва да се бори защото и това виждам в него,аз съм Българин гордея се с това не съм в чужбина,работя на две места помагам на родителите си не ми е лесно,но не ми е тъжно и скучно както на шведите примерно. Xора всяко лошо за добро,надявам се малко от малко да чува и приема някои от добрите идеи за по добър живот на жителите на България аз ще предложа една идея искам да имат право на глас хора с най-малко средно та дори и вече основно образование,много е просто ........
  • 24 Киека

    0 1 Отговор
    Бат Бойко за едно беше прав. Матряла в БГ-то е кофти. На едни им пречат американците , на други руснаците. Тук ще припомня любимата на простолюдието поговорка за калпавия y. и вривата ракета
  • 25 Бат Боко

    0 1 Отговор
    На тези дето искат по-високи доходи и стандарт ще кажа едно - проблема си е ваш бе. В държавата няма ограничение за максимална заплата , а само за минимална, така че взимайте много кой ви спира? Направете нещо да привлечете чужди инвеститори като се образовате квалифицирате, работите съвестно, проявите инициативност и предприемчивост, развивайте нови технологии е това е формулата на успеха. А иначе евтина работна ръка дал господ, по света, а в БГ-то основно се предлага само това.
  • 26 Бат Боко

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бойко Станишев Доганов":

    Истината е, че трябва да има повече хора като Бареков и Сидеров - истински политици, особено Бареков!!! Просто тази страна ще се оправи само от такива хора. За какво са ви Борисов, Станишев и Доган, трябва ви голяма ръка, която да наказва банките в страната, да подава пиенето на мутрите и да се грижи са тарикатите, другите да се оправят.
  • 27 яьоя

    0 0 Отговор
    Тоя вярва ли си ?!
    Защо ли ние не му вярваме вече ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове