Last news in Fakti

1 Декември, 2014 18:39 1 546 7

Велизар Енчев: Изборът на Слави Бинев е изтъргуван

  • велизар енчев-
  • слави бинев-
  • изборът-
  • изтъргуван
Депутатът Велизар Енчев внесе в деловодството на Народното събрание две уведомления до председателя на парламента Цецка Цачева и председателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов за напускане на парламентарната група.  

Енчев заяви, цитиран от БНР че назначаването на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии е преляло чашата, а депутатите от Патриотичния фронт са станали жертва на търговия и влияние между ГЕРБ и Патриотичния фронт:

Тук се извърши една безпринципна търговия от ръководството на нашата парламентарна група с партия ГЕРБ, защото, нека да подчертая това, и това е особено важно днешното признание на господин Валери Симеонов, че номинирането на Слави Бинев за председател на Комисията за култура и медии е станало по предложение на Цветан Цветанов, е толкова възмутително, толкова шокиращо, че само заради това признание на господин Симеонов той трябва да понесе политическа отговорност, макар че не знам кой ще му я поиска. 

По думите на Енчев, той е бил единственият от депутатите на Патриотичния фронт, които са се противопоставили на коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок. Велизар Енчев е четвъртият депутат в 43-тото Народно събрание, който напуска парламентарна група.

В интервю за Дарик радио Енчев заяви, че няма намерение да прави нова партия или да работи за разцепление на НФСБ, в чието създаване е участвал.

Като подчерта, че политици трябва да бъдат зависими единствено от програмата на своята партия и от своите избиратели, Велизар Енчев напомни, че не е искал да бъде депутат и преди изборите, и след тях:

„Като че ли политическите партии станаха търговски дружества, а политиците и депутатите станаха търговци. Опитах се от самото начало на работата на парламента да и кажа да не правят това предателство към избирателите. Молих ги с аргументи".

Енчев заяви, че няма намерение да измества Валери Симеонов, като призна, че с хода си прави услуга на лидера на НФСБ:

„Едно от съображенията ми да напусна сега преди Конгреса е точно това - да успокоя паниката на Валери Симеонов, който се страхува на Конгреса да не издигнат моята кандидатура. Не призовавам за разцепление. Не мога да се откажа от нещо, което съм създал. Съзнавам, че му правя услуга - той вчера беше много доволен от това мое решение. Изчерпах всички средства да се противопоставя на това еднолично диктаторско управление на ПГ. Г-н Симеонов трябва да разбере, че София не е Бургас, парламентът не е Общинският съвет на Бургас, депутатите не са му подчинените в ТВ Скат. Диалогът трябва да е цивилизован".

Според Велизар Енчев ако изборът на Слави Бинев за шеф на комисията по култура е гротеска, то присъствието на Цветан Цветанов в комисията за контрол на СРС-тата е зловеща драма. „С този пост, ако предложението е на Цветанов, на Слави Бинев му направиха мечешка услуга", коментира депутатът:

„Пуснаха го по пистата, според мен това е един изключително хитър ход за компрометиране и на Валери Симеонов, и на Слави Бинев. Призовавам Бинев да се оттегли от поста, това ще е достоен ход от негова страна. Ако не поправи тази грешка, струва ми се, че българските интелектуалци имат всички основания да се вдигнат на бунт. Не, защото Слави Бинев не става за шеф на комисия, но за тази комисия не може да претендира".

Велизар Енчев беше категоричен, че няма път назад каквото и да решат патриотите за подкрепата на правителството:

„ПФ в момента няма полезен ход. Ако оттегли подкрепата си, ще покаже едно небалансирано, истерично поведение. Ако не я оттегли, ще докаже правотата на моите думи".

Депутатът заяви, че като независим ще използва парламентарният контрол, за да защитава интересите на пенсионерите, чийто говорител е бил. По повод репликата на Валери Семеонов, че „от поведението на Енчев ще се разбере кой е новият му работодател", депутатът посочи:

„От днес ще представлявам интересите на всички пенсионерски съюзи в България, с изключение на един, който гравитира към ГЕРБ. Така че това са моите работодатели - нашите бащи и майки".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 morfov

    2 0 Отговор
    Режисьорът Александър Морфов направи скалпелен анализ в ефира на Нова телевизия и остави Ана Цолова и Виктор Николаев като попикани, мълчащи гузно. Морфов коментира избора на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по медии и култура. Не е важна толкова фигурата на Слави Бинев, по-важно е, че Бойко Борисов и Слави Бинев са „в една линия”, която цели манипулирането на този народ, каза Морфов.

    „И най-простата диктатура винаги е започвала с унишожаването на своята интелигенция. Не е важен Слави Бинев, вижте, кой е начело на държавата и управлението. Бойко Борисов, за който доклади на американското посолство написаха, че е мутра, има отношение към амфетамините, незаконни фабрики за цигари… Борисов и Бинев са в една линия и това е страшното. За простите Борисов може да е Крали Марко, но за интелигентните хора няма нужда даже да слушаш какво говори Бойко Борисов, достатъчно е само да го погледнеш.
    Целта е народа да бъде опростачен и манипулиран. И сега да излезем да свалим Бойко Борисов от власт и тези, които управляват, пак ще го изберат, защото опростачването е целта на тези хора, да доведат народа до опростачване и липса на всякаква култура”, каза още Морфов. Той горчиво констатира и че никой не е реагирал моментално след избора на Слави Бинев: „Сега ще почнат някакви гимнастики, всичките ще се изказват, ще въртят игри. Никой обаче не реагира на момента след този избор. Превърнали сме се в маса, лесна за манипулиране“
  • 2 ценител

    0 0 Отговор
    поздрави за смелия коментар
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Бат Бойко и демокрацията съвсем не са най-идеалните неща на света,но просто няма по-добри неща от тах!...поне досега:)Нали энаете че от лошото имаше и по-лошо?Ей...!:)))

    Коментиран от #5

  • 4 Олигархски

    0 0 Отговор
    Морфоф, прав си.Нищо ново по слънцето.Спомнете си какво Путлер, мутрата направи преди 12 години?Постави първо под контрол медиите заедно с интелектуалците.Който неслуша -затвор или премахване.
  • 5 скар фейс

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    "Бат Бойко .. просто няма по-добри неща от тах" ...я се пипни по челото и виж дали не гориш.
  • 6 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    пф........................
    това е новата алтернатива на българия ,но направиха няколко гршки с цел по висок избирателен процент да си в карат в гащите няколко таралежа и сега си вадят бодилите. когато излезят корумпираните о пф. и виждаме че това се случва защото като лишиш някой от доходите му то той тръгва да търси дръгаде прехрана , и по това ще ги познаете . местят се от група на груа и никога не казват каква е истината щото няма да си намерят нова група
  • 7 mediator37

    0 0 Отговор
    По повод елейните глупости на Морфов и деленето на интелектуалци и неинтелектуалци е хубаво да се знае, че интелигенцията по традиция е продажна и безволева.

    Бойко Борисов , две мнения няма, не е интелектуалец, но следва ли от това еднозначно, че е лош управник?
    А Кобурга, като беше голям интелектуалец, добре ли управлява? А Станишев, а Орешарски? Начетени крадци и мошеници. Мерси от интелигенция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове