Last news in Fakti

3 Декември, 2014 07:54 30 870 20

КАТ слага номера на колата по домовете срещу 13 лева

  • печата

Преглед на печата

КАТ слага номера на колата по домовете срещу 13 лева, обобщава в. „24 часа“

Срещу 13 лева такса всеки българин вече ще може да извик екип от Пътна полиция, който да регистрира автомобила му на място вкъщи. Това става ясно от проект за промени в тарифата на таксите, събирани от МВР, която предстои да бъде приета от Министерския съвет.

Досега имаше възможност единствено фирми да поискат автомобилите им да бъдат идентифицирани на място, но не и да бъдат регистрирани. С промените това се позволява и за физически лица.

 

Бъгито на 81-годишната баба Яна спряно от движение от КАТ, разказва в. „Труд“

КАТ спира от движение бъгито на 81-годишната шофьорка баба Яна. След репортаж на bTV обаче органите на реда се самосезираха и провериха дали възрастната жена има необходимите документи.

По обяд днес бабата е открита от пътните полицаи да пасе козите край главен път Е-79 и заведена до дома й.

 

"Булгартабак" се притесни от офанзивата на митниците, разкрива в. „Сега“

Намеренията на Агенция "Митници" да запуши пробойните в държавния бюджет се увенчаха с частичен успех. Вчера бюджетната комисия в парламента гласува мерки за затягане на контрола върху акцизните стоки - цигари, алкохол, горива. Част от мерките са свързани с монтиране на електронни уреди, които отчитат количествата акцизни стоки на входа и на изхода на данъчните складове. "Това е по-страшно от роман на Стивън Кинг", оплакаха се от "Булгартабак ...

 

Смяна на матрицата, анализира в. „Монитор“

На всеки четири години на политическия хоризонт се появява възможност за промяна на матрицата на социалната политика. Първата година от всяко ново управление носи в себе си възможността за решителни реформи в сферата на труда и социалната политика. Новата 2015 г. е такава и е заредена с очаквания за нови стъпки, които да водят до ново качество на живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    4 0 Отговор
    Интересно как като ми регистрират колата пред блока с нови номера ще ми извадят и талон ???А пък как ще я минат на първоначален технически преглед идея нямам...
  • 2 Георгиев

    3 0 Отговор
    Приятелю става въпрос за новата услуга на КАТ за крадците и регистрацията на луксозни автомобили.13 лв. такса е прах в очите на хората.Тука става въпрос за много пари дадени под масата които да попълнят личния бюджет на полицая, че на една заплата ли да кара?
    Има ли друга държава да регистрира коли по домовете при положение че техниката им е ситуирана в определени пунктове?
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Колеги, в цивилизованите държави няма КАТ, или поне не в тази форма.
    Това е остатък от Съветския Съюз, наследство от комсомолците.
    Ако искам да си купя кола в Англия стария собственик къса един добавък от големия талон... там пише моето име. След това пускам по пощата всичко и пак по пощата си получавам новия талон. Вие си правете изводите в кой век живеете.
  • 4 Julio

    0 0 Отговор
    Според мен няма никакво значение дали ще ти проверят двигателя и рамата пред блока или на каналите в КАТ. Проверката е една и съща. И възможностите за корупция са пак едни и същи. А иначе монтажа на номерата трябва да си го платиш отделно или да си ги сложиш сам по някаъв начин. В момента при продажба на нова кола номерата ти ги монтира сервиза към съответната компания. А документите пристигат направо заедно с номерата като разбира се преди това си деклариал марка модел цвят и квото още трябва писмено - екипа просто идва и проверява и ти връчва номерата. М/у другото ако не се лъжа в Англия ти пращат номерата по пощата.
  • 5 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Поредната простотия, ще регистрират колата на улицата. Това е пълна глупост, просто се обаждаш на КАТ в твоята община и продиктуваш каква кола искаш да регистрираш (цвят, модел, кубатура и т.н) те ти казват кога ще дойдат и готово. Това е същото, както в КАТ само дето не висиш по-гишетата. И по-този начин, ако ти се окаже, че колата е крадена, могат да дойдат на место да ти го кажат и да те питат "Какво правим" и ако се съгласиш да платиш всичко е точно. И не ми обяснявайте, че монтирането на номера е кой знае какво! Слага се една пластмаса за номера и преди нея се правят дупки да се захване, и после се слага номера и НИТ. Това може да го направи всеки който не е с две леви ръце, стига да има инструмент. Може да плюете Американците ама там няма такъв батак както при нас. Там си купуваш номера от супермаркета и ти го пишат на твое име. И с този номер можеш да караш колкото коли си искаш, а не като при нас, мафия и правене на пари!
  • 6 Пиявици и кръвопийци

    0 0 Отговор
    В момента КАТърите са пиявици вездесъщи - и опашките пред техните свърталища са могъщи. Смях, гавра и мизерия е тяхната анадолско - съветска бюрократична организация. Собствениците на МПС нямат нужда от талон и номера - тези неща ги изскват КАТърите, следователно КАТърите трябва да си ги издават за тяхна сметка. И е тотална гавра стотици души да чакат на многочасови опашки за да платят за издаването на документи, които не им трябват. Това е съчетание на изнудване, гавра и мъчение. Избягвайте системата на КАТърите винаги когато можете. Трябва да се знае, че тя е пожелателна, а не задължителна. Паралелно с КАТърите от вас смучат кръв и нотариусите. Помислете. Давате стотици левове за прехвърляне и КАТ, ако надницата ви е 30 лева, вие на практика работите ангария една - две седмици за нотариусите и КАТ ! Защо да правите такава жертва ?
  • 7 тгжскщ

    0 0 Отговор
    Ха ха ха "монтиране на електронни уреди, които отчитат количествата акцизни стоки на входа и на изхода на данъчните складове."! Вие вярвате ли си как ще става това, а?
  • 8 аз

    3 0 Отговор
    Ами ако колата е пълна гробница и няма спирачки,гори 10/100 масло и окачването е смазано от дрънкане-как ще разберат служителите на КАТ това пред блока-ще я дигат на крик и ще я засилват по паркинга да тестват как спира ли?Единствения плюс е ,че ще спестиш 30-13=17 кинта от пътна помощ
  • 9 Autohouse Randm

    1 1 Отговор
    mnogo dobra ideia.ako izprashtat i dokumentite po poshtata kakto e v italia super
  • 10 жоро бекъма

    1 1 Отговор
    това е поредния Абсурд 1 не може да се извърши прегледа и 2 тези които регистрират колите в момента не са кат а фирма!
    Предлагам да си купиш номера и да си го слагаш на която кола искаш той е личен по този начин застраховката ще е на човека не на автомобила било то рисков или не!Трябва да се спре и порочната практика с нотариуса това е пълен абсурд!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Autohouse Randm

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "жоро бекъма":

    zaradi takiva kato teb sme 20 godini nazad ot normalnite darjavi.mi visi si po opashkite v kat be.

    Коментиран от #13

  • 12 диан

    0 1 Отговор
    итересно
    обаждаш се в кат и казваш
    купих си кола ако обичате елате да я регистрирате на адрес......
    какво не бих дал да видя лицето на служителя на телефона
  • 13 жоро бекъма

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Autohouse Randm":

    Ти виждам колко си напред, не можеш да пишеш грамотно на Български език а камоли да схванеш примера който давам от това, че номера трябва да е на собственика, а не на автомобила!!!От такива прости хора като теб сме на хала с опашките и не съм съгласен някакви бракми да се движат по улицата за който няма да има извършен технически преглед за безопасността на движението!!!И не стига ,че нямаш никакво понятие по темата но и не разбираш и не схващаш какво искам да кажа !!!От такива блуждаеш ти се образуват опашки не само в кат,а последният ми път в кат регистрацията ми отне точно 20минути с новите По Ниски Цени

    Коментиран от #17

  • 14 onq s konq

    1 0 Отговор
    Не бъркайте регистрацията на автомобила със техническия преглед и эастраховките.Просто срещу 13лв си спестяваш първата опашка.
  • 15 КАТ

    2 0 Отговор
    Да наистина ако трябва след това пак да се ходи до КАТ то просто услугата е безмислена.
  • 16 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Това става в НОРМАЛНА държава но не и тук!Тука какво?Краде мутрата ЖИПКА от италия...чука намера на блока и с теслата и длетото....сменя евротабелата с такава от някоя морга и я захваща с рапиди...дава хилядарка на РЕГИСТРАТОРА...и - пей сърце !!!А пък на доста модели номера на мотора трудно се вижда дори на канал -като си под колата....Та РЕГИСТРАТОРА отдолу ли ще се мушка пред блока...на крик и с фенерче в устата???А дефектоскоп при съмнение за пренабиване ще си носи ли???Тежичък е по принцип...Мутренската държава създава рай за мутрите - това е истината!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БАТ мишо

    1 1 Отговор
    баш в цивилизованите държави си има кат . или и трафик полис в сащ ще кажеш че им е останала от съветския съюз. както го плюете от съветския ни е останало някое реакторче че да не седите на свещи по демократски , някой самолет за отбрана на тая изнасилена държава и армия - подводниците се скапаха и нямаме ни 1 щото братята ти от запад искат да ги платиш за разлика от съветския . а ще ги платиш както тока - солени пресолени . щото всеки който е ходил знае колко ни обичат на запад и в съветския . Иди и виж разликата между братя и англосакони

    Коментиран от #20

  • 19 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    за бабата не ги ли е грехота фашистите . не стига че са я принудили на 80 и кусур години да работи за да се изхрани с демокрационната си пенсия ами и пеша да ходи . хванаха гумнарите престъпника на държавата БАБА ЯНА на 81 години КАТО ПАСЕ КОЗИ КРАЙ ПЪТЯ ....НЕ СКИВАТЕ ЛИ ИДИОТИЗМА В ИЗРЕЧЕНИЕТО ....и заплати вземат да ловят баби без документи ЗА ОФРОУД . я да са мутри с крадена кола ще си напълнят джобовете ....ама бабата не плаща ....и иска да оцелее гадината - кози ще пасе аааааааа.....ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА БАБА ЯНА .....нищо че на 81. поне нема умре от глад с ГУМняните държавни пенсии и глоби
  • 20 Autohouse Randm

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "БАТ мишо":

    komunisten
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове