Last news in Fakti

23 Декември, 2014 11:31 3 821 22

ГЕРБ отвори широко врата за ДПС

  • герб-
  • отвори-
  • широко-
  • врата-
  • дпс
ГЕРБ отвори широко врата за ДПС - 1
Снимка: БТА

Партията на Бойко Борисов даде недвусмислена заявка, че ще очаква подкрепа от ДПС занапред. Това стана ясно от думите на вицепремиера по коалиционните въпроси Румяна Бъчварова пред bTV във вторник. Тя обясни, че ако някоя от партиите, които  формират мнозинството, оттегли подкрепата си от правителството, предсрочните избори не са първият вариант.    

„Всяка една партия има право и основания за политика с цел намиране на партньори. Правителството може да продължи да съществува като правителство на малцинството. Би могло да потърси подкрепа и от други политически сили. ДПС е една от партиите в парламента. Не става въпрос за коалиционно споразумение с тях. Фактът, че не избрахме ДПС за участник в това правителство, не означава, че ги отстраняваме от целия демократичен и парламентарен процес. Това е партия, която представлява голяма част от българските граждани и има право да се солидаризира с едно или друго управленско решение”, заяви Бъчварова.

Управленското решение за промени в осигурителната система, които доведоха до сътресения в коалицията, бе прокарано именно с гласовете на ДПС, след като всички партии, подкрепящи кабинета, освен ГЕРБ, го обявиха за прибързано. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 0 Отговор
    Боко пак комбина с циганти нищо не става и от теб ! нямаго сега Бай Тошо Живков да види с какви б...ци си са хванал !когато му беше охрана друг беше А ? внимавай само да не ядеш бургия с ДПС да не та обидат !

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост ":

    Эащо всички БЕЭ ОБРАЭОВАНИЕ наричате Бойко Борисов "Боко"?!Все едно че е от вашето блато...
  • 3 факт

    3 0 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ И ДПС УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ И КУПУВАТ ВСИЧКО И ДЕПУТАТИ И МЕДИЙ И СЪД И СИ ПРАВЯТ КВОТ СИ ИСКАТ
  • 4 плам

    2 0 Отговор
    какво правят ПФ,след такова изказване са длъжни да напуснат управляващата коалиция,ако им е останало достойнство,а ГЕРБ като искат да се коалират с ДПС
  • 5 Иван Николов

    2 0 Отговор
    Много рано иска да си ходи това правителство????
  • 6 Plovdiv

    2 0 Отговор
    И тия излязоха същите, като предишните, даже бетер и от тях - ония поне не се криеха... Въпросът е, че няма кой да дойде, явно тежката истина е, че в тая държава друго, освен човешки б...к, просто не е останало за 25 години време...
  • 7 ЛДЛ

    2 0 Отговор
    Пак ще има протести, пак ще си заминат, пак ще се върнат. Така показват, че са най велики. Така показват, че българина е просто говедо и трябва да бъде изцерено от света. Ние сме толкова прости и ограничени, че на дали, някога е съществувал по безочлив народ. СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН, ЗАЯВЯВАМ ГО КАТЕГОРИЧНО!

    Коментиран от #9

  • 8 борислав

    1 0 Отговор
    Прав си ЛДЛ ,подли и гадни сме.Аз взех да се съмнявам дали сме хора.
  • 9 Румен Янев

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЛДЛ":

    Не се срамувай че си БЪЛГАРИН!!!!Разграничи се от простотията и си остани БЪЛГАРИН!!!БЪЛГАРИЯ много е страдала от какви ли не навлеци но винаги е успявала!!!Да - геноцида е тотален но си остани БЪЛГАРИН!!!!Протести дори да има ще са манипулирани от ненаялите се наглеци но не това е важното ... важно е това в сърцето ти !!!!БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!!!БЪДЕТЕ ГОРДИ ЧЕ СТЕ ПОТОМЦИ НА НА ХОРА КОИТО СА ПОКАЗАЛИ ВЪВ ВЕКОВЕТЕ ЧЕ РОДИНАТА НИ Е ВЕЛИКА И СА ГО ДОКАЗВАЛИ С ДЕЛАТА СИ /за разлика от сегашните управляващи....но те са преходни/Бъди БЪЛГАРИН И НАД ПОЩЛОСТА И ПРОСТОТИЯТА!БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!!!!
  • 10 Иво

    0 1 Отговор
    Това са си измислици на некадърни журналя. Бъчварова никога не е казвала такова нещо и на Герб много добре им ясно, че ако тръгнат с ДСП нямат бъдеще.
  • 11 Ник

    2 0 Отговор
    Днес сутринта я слушах по ТВ-то. Тази жена, колкото и да се опитваше да говори уклончиво, ясно се прозра скритата мисъл, че има неофициално споразумение с ДПС. Само се сетете, че и изборите бяха направени по време на Рамазана. Още тогава стана ясно, че имат уговорка. Но, най важното, е че ГЕРБ за пореден път ни "загробват" с кредити и единственото, което правят е да харчат като бесни парите ни! Имат претенциите да са ДЕСНИ, а правят само и единствено Леви мерки!
    В подкрепа на тезата ми сетете се предното им управление, какви десни мерки бяха реализирани!- Отговорът е "0"! Изхарчиха Бюджетите и освен тях и резерва! Да не говорим, че имат ясно изразена позиция на "наведени" пред Ердуган!
    Какво имам предвид?- Ами отказа от "Набуко", Въвеждането на учебници за деца на Турски и редовните визити на онзи цървул президента до Анкара и Обратно. После стратегията 2020 и накрая нов заем от 8,1 млрд.
    Помислете и какви са им и най- последните мерки- прибиране на парите от пенсионните фондове и обявлението, че ще дадат 1млрд. за саниране на жилища.- Ако това не е крайно лява мярка - Здраве му кажи!
    Странното е защо никой не протестира за това, че се теглят нови заеми и проектите, които движат са абсолютна глупост!
  • 12 onq s konq

    0 3 Отговор
    Скъсахте се да ревете че Дянков предлагал само "постна пица",че тока бил скъп и ББ си подаде оставката.Дойде Тройната коалиция и първата й работа беше да вэеме едни милиарди эаеми,а тока поевтиня С 1 СТОТИНКА!!!Сега що се вэемат эаем...ами да се иэплащат эаемите на комунистите и насъбраните милиарди эагуби на НЕК-много е просто,но не е эа прости хора:)
  • 13 TODOR STOYANOV

    2 1 Отговор
    ГЕРБ...ДПС... ЩЕ СИ ОТВАРЯТ И ЗАТВАРЯТ ВРАТИЧКИТЕ ТОВА Е ЯСНО!БАНИЦАТА НЕ СВЪРШИ ЛИ ДОГАНЕ???АРЕ МАЙНА, РЕЖИ И ЗА ОРАТА ВЕ СОКОЛЕ МОЙ, РЕЖИ ОТИ ЧЕ ОСТАНЕТЕ САМИ ДА СИ ОТВАРЯТЕ И ЗАТВАРЯТЕ...ДА ВИ ОТВОРАТ У ГА...А, ДА ВИ ОТВОРАТ......ПФУУУ СВОЛАЧ!!!
  • 14 гост

    1 0 Отговор
    Към коментар 2. Защото си го знаят като Боко Тиквата ! Затова още въпроси ?
  • 15 Ник

    3 0 Отговор
    Всъщност ако разбираш малко от Бюджет, ще установиш че числата говорят друго! Всеки, който е завършил икономика лесно може да се ориентира в Бюджета за последните 6-8 години!
    Ако се загледаш внимателно ще установиш, че няма друг премиер освен ББ, който да е харчил толкова безразборно. Няма и такъв, който е оставял бюджета на такъв минус като него!
    Що се отнася до НЕК- разходи се из нета пък и не само там и ще установиш, че "някак си случайно" най- големия български собственик на ВЕИ се оказа Цветелина Бориславова (Дето нямат уж нищо общо и познай по кое време са сключени договорите с нея и дали нейната цена е най- ниската)
  • 16 пенсионер

    2 0 Отговор
    дпс Ф0РМАЛНО НЕ СА ВЪВправителството а съштевременно навсякъде по високите етажи на вкастта имат свои представители на етническа основа .
  • 17 Alisa

    3 0 Отговор
    "Комунизма е страшно нещо, но още по-страшно и отвратително нещо е АНТИКОМУНИЗМА на БИВШИТЕ КОМУНИСТИ!" Всички сме к...лета на комунизма!" Адам Микник
  • 18 Монго

    0 0 Отговор
    Само ДПС, Волен президент, Цецка Цачева-мисис свят...
  • 19 dulo

    0 1 Отговор
    Гласувай, а не псувай. Ако бяхме излезли всички да гласуваме от ДуПеСе нямаше да има и следа,но българина толкова мързелив и дървен философ че и това не може да направи. По лесно да се замине в чужбина и да мие г.зове на европейски господари.

    Коментиран от #21

  • 20 ttttt

    1 0 Отговор
    haha uj anti dps spechelihte procentite si a sega s dps

  • 21 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "dulo":

    Нещо се опитваш да вменяваш вина на негласувалите ли? Те ли са виновни, че българските гласове са разпилени сред над 80 български партии и партийки, те ли са ти виновни, че Б.Б. се "сгодява" за ДПС? Ти ли ще ми кажеш дали да гласувам, за всичките тези б...ци, които ни управляваха толкова години и опропастиха всичко! Айде ходи си взимай хапчетата и да те няма...
  • 22 аааааа

    0 1 Отговор
    философствай българино, ти си най-велик, единствен на тази земя, светът се върти само около теб, толкова си велик, че си недостижим нали, ти си знаеш работата, каквото и да кажеш и правиш даже не е за коментар, всичко е точно.......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове